• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år 1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Särskild kurs Crossmedia

 

Uttryck din kreativitet!

Crossmedia ger dig grundläggande kunskaper och färdigheter inom grafisk form och kommunikation. Kursen är för dig som vill uttrycka dig i text, bild och form!

Genom programvaror som exempelvis Illustrator, Photoshop och Indesign får du verktyg för att skapa och anpassa budskap för olika sammanhang.

Du kan läsa Crossmedia heltid på skolan eller som distanskurs på halvfart.

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: 2600 kr i kursmaterialkostnad faktureras i samband med kursstart (täcker studiebesök, föreläsare och förbrukningsmaterial) Kostnad för Adobe CC 175 kr/m tillkommer.

Kontakt: Karin Domeij

Telefon: 08-728 57 22

E-post:
karin.domeij@runo.se

Crossmedia design

Detta är schemalagd undervisning på skolan. I kursen finns inslag av både digitala och analoga uttrycksformer.

Vi jobbar till exempel med att skapa tidningar, affischer, broschyrer, foto, illustrationer, film och animationer.Du får arbeta med programvaror för tryck och digitala medier som Illustrator, Photoshop, Indesign, Animate, Premiere, After Effects. Under kursens gång arbetar du också med webbproduktion, Html, Css, WordPress.

Utbildningen hjälper dig att få kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser.

I projektarbeten skapar vi material för att marknadsföra exempelvis miljö- och samhällsfrågor.

Du kan använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra design-, konst- och fotoutbildningar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet är att du efter avslutad kurs har fått en verklighetsförankrad plattform att utgå ifrån samt ett brett kunnande i praktisk och teoretisk grafik. Du har analyserat färdiga produkter och utvecklat ett kritiskt tänkande samt ökat din medvetenhet om mediers utformning och påverkan. Du har fått vida kunskaper i bild och form, layout, grafiska programvaror, samt grundläggande kunskaper i färglära, typografi, tryckteknik och fotografering.

Runö folkhögskola, filial Stockholm

Runö folkhögskola är en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, stärka gemenskapen i en skola där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Våra kurser ger dig kunskap genom att studierna kopplas till det samhälle vi lever i. Tiden på vår skola ger möjlighet till nya insikter och personlig utveckling. Vi tar vara på dina erfarenhet och möter dig där du står nu. Runö Folkhögskola har tre allmänna kurser och tre särskilda kurs samt en Etableringskurs i samarbete med Arbetsförmedlingen

Läs mer om skolan

Postadress:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

Telefon: 08-728 57 20
E-post: oden@runo.se
Webbadress: http://www.runo.se/

Förälskad i att måla med akvarell

Susanne, Maja och Annika går kurs i färg och form i inredning. Varje år får klassen i uppdrag att renovera ett av skolans rum som en del av kursen. Kök, klassrum och biosalong är bara några rum som fått ett lyft genom åren.

Läs hela artikeln