Cross media-halvfart distans

Profilkurs, Distanskurs Runö folkhögskola, filial Stockholm
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år Distanskurs på halvfart
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Uttryck din kreativitet! Crossmedia är för dig som vill uttrycka dig i text, bild och form! Du kan läsa Crossmedia heltid på skolan eller som distanskurs på halvfart.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga särskilda utöver tillgång till dator och uppkoppling

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 11 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Plats för kursen: Distanskurs med fyra obligatoriska närträffar vilka meddelas inför kursantagning

Kostnader: Kursmaterialkostnad 2600 kr som täcker kost och logi för första träffen, försäkring prenumeration Adobe CC ca 195 kr/m under studietiden

Kontakt: Kristen Dean

E-post:
kristen.dean@runo.se

Crossmedia distans

Detta är en distanskurs. Vi arbetar med programvaror för tryck och digitala medier som Illustrator, Photoshop, Indesign, och Animate. Du får skapa trycksaker som exempelvis affischer och foldrar, men även interaktivt informationsmaterial. I webbproduktioner arbetar du med Html, Css och WordPress.

Utbildningen  hjälper dig att få kunskaper i analys av text och bild samt förståelse för olika kommunikationsprocesser.

Kursen är på distans och innebär självstudier via en digital plattform. Vid närträffar  finns möjlighet till lektioner, projektarbeten och workshops på skolan.

Många väljer den här kursen för att använda sina kunskaper i sitt befintliga arbete eller söka vidare till andra utbildningar inom samma område.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter avslutad kurs har du en väl förankrad plattform inom grafisk form och kommunikation att utgå ifrån. Du har erfarenhet av att tillsammans med andra utforma material för marknadsföring. Du har utvecklat din förmåga att analysera bild och text samt tillägnat dig ett kritiskt tänkande och ökat din medvetenhet om medias utformning och påverkan. Du har stort inflytande över dina studier, vilket gör att du utgår från dina egna kunskaper och erfarenheter. Du får arbeta med olika programvaror; In Design, Illustrator, Photoshop och Webb där du skapar och tillverkar olika material. Kursen ger dig fördjupade kunskaper och kännedom om de verktyg som används inom grafisk formgivning.

Runö folkhögskola, filial Stockholm

Runö folkhögskola är en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm. Vi vill förena lokalt och globalt engagemang för en levande demokrati, stärka gemenskapen i en skola där olika människor möts, idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Våra kurser ger dig kunskap genom att studierna kopplas till det samhälle vi lever i. Tiden på vår skola ger möjlighet till nya insikter och personlig utveckling. Vi tar vara på dina erfarenhet och möter dig där du står nu. Runö Folkhögskola har tre allmänna kurser och tre särskilda kurs samt en Etableringskurs i samarbete med Arbetsförmedlingen

Läs mer om skolan

Postadress:
Runö folkhögskola, filial Stockholm
Hälsobrunnsgatan 10
113 61 Stockholm

Telefon: 08-728 57 20
E-post: oden@runo.se
Webbadress: http://www.runo.se/