Allmän kurs på Distans - gymnasienivå

Ansökan stängd

Allmän kurs på Distans - gymnasienivå

SIMA folkhögskola, filial Stockholm

Ansökan stängd

Allmän kurs på distans

Det är en utbildning för dig som vill ha gymnasiebehörighet, utvecklas som person och höja din allmänna kompetens. Genom distansstudier har du möjligheter att styra din egen tid. Denna kurs passar dig som har en god självdisciplin och är bra på att ta eget ansvar.

Utbildningen är studiemedelsberättigad (CSN).

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar
2 obligatoriska nätträffar
2 frivilliga träffar
2 frivilliga nätträffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt minst 18 år det år utbildningen startar Du har godkända behörighet i ämnen svenska och matematik på grundskolenivå Du har tillgång till dator med webkamera, bra internetuppkoppling Du har god självdisciplin Teckenspråkig

Kostnader: Kostnad: 300 kr i terminsavgift för försäkring, studiematerial, gemensamma aktiviteter m.m. Vid fysiska träffar står du för resor, logi och mat

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022 - 10 jun 2022

Kontakt:
Jenny Ryttervik

Telefon: 0725386200 (SMS och videosamtal)
E-post:
jenny.ryttervik@simafolkhogskola.se


Att läsa på distans

Du kan söka utbildningen vart du än bor i Sverige. Du blir en del av gemenskapen på SIMA Folkhögskola. Folkhögskolan är en egen studieform som bland annat baseras på frihet under ansvar. Särskilt på distansutbildning krävs det att du har god självdisciplin och är bra på att ta eget ansvar på grund av att utbildningen till största delen baseras på självstudier och det är du själv som organiserar dina studier. Vi önskar hög aktivitet och att uppgifterna lämnas in i tid. I utbildningen utgår lärandet från dina och dina kurskamraters behov, erfarenheter och förkunskaper.

Under din studietid hos oss får du stöd för att nå dina önskade mål med utbildningen genom kontinuerlig kontakt via vår digitala plattform liksom vårt videokonferenssystem med teckenspråkiga lärare. Studierna bedrivs till stor del i ämnesövergripande teman och studieuppgifterna bygger till stor del på skriftliga instruktioner och uppgifter. Engelska och matematik studeras separat. Samarbeten och grupparbeten med kurskamraterna samt redovisningar är en del av arbetssättet.

Under studietiden läser du de gymnasieämnen som du saknar. I grundläggande högskolebehörighet ingår följande ämnen

- Svenska 1, 2 och 3 
- Engelska 5 och 6 
- Matematik 1a, b eller c 
- Samhällskunskap 1b (1a1 och 1a2) 
- Naturkunskap 1a1 
- Religionskunskap 1 
- Historia 1a1 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter avklarad kurs har du blivit godkänd i de ämnen du saknar från gymnasiet och därmed skaffat dig grundläggande högskolebehörighet. Du har även mognat som person, fått ökade kunskaper, ökat självförtroende samt ansvarstagande.