Allmän kurs distans är för vuxna som inte har fullgjort gymnasiet. Fullgjord utbildning ger grundläggande behörighet till högskola. Inga obligatoriska träffar eller schemalagda lektioner.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Avslutade grundskolestudier.

Kostnader: Du betalar 500 kr/termin för litteratur, försäkring mm.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2019 - 11 jun 2019

Kontakt

Yildiz Ilgar

Telefon: 08-568 132 71
E-post:
yildiz.ilgar@scouterna.se

Allmän kurs distans är en modern, flexibel utbildning som anpassar sig till deltagarnas praktiska situation. Vi har inga schemalagda lektioner och inga lektionssalar, vi studerar när och var som helst. På nätet träffas vi för att diskutera, byta erfarenheter och lära känna varandra.

En allmän kurs på folkhögskola ger grundläggande behörighet för att studera vidare på universitet, yrkeshögskola eller annan eftergymnasial utbildning. Vi på Scouternas folkhögskola lägger en grund för nästa steg i dina studier. Allmän kurs distans använder en modern och flexibel kursplattform. Vi arbetar med Agenda 2030 och de globala målen.

Vi ger dig makt, mod och verktyg så att du kan utveckla både dig själv och samhället. Du som inte hittade din plats i den traditionella gymnasieskolan men vill vidare i livet är välkommen att söka till Allmän kurs distans. Här får du behörighet att söka vidare till högre utbildning.

Vi som jobbar här är duktiga på att överbrygga klyftor och skapa trygga möten. Vi utbildar genom kunskap, insikter och verklig förståelse. Våra metoder bygger på inkludering, dialog, teori som omsätts i praktik, och tydliga värderingar.

Kursen vänder sig till dig som:

  • Är över 18 år (eller fyller 18 under året du påbörjar studierna).
  • Saknar fullständiga gymnasiebetyg.
  • Behöver behörighet till studier på högskola/universitet.
  • Behöver kunna studera flexibelt på distans.

Kursen ger möjlighet till:

  • Grundläggande behörighet för högskolestudier i de gymnasiegemensamma ämnena; Svenska eller Svenska som andraspråk 1, 2 och 3, Engelska 5 och 6, Samhällskunskap 1a1, Historia 1a1, Religionskunskap 1, Matematik 1a och Naturkunskap 1a1.
  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. Då räcker det med Svenska 1 och Engelska 5, övriga kurser är samma som ovan.
  • Möjlighet till vissa särskilda behörigheter; Samhällskunskap 1b, 2, Historia 1b, Matematik 1b, 2b och Naturkunskap 2.
  • Tillfälle till personlig utveckling och växande.

Omdöme - inte betyg
På en folkhögskola ges inte betyg i enskilda ämnen. Istället sätter man ett sammanfattande studieomdöme som visar på kursdeltagarens förmåga att bedriva studier. Omdömet sätts i en sjugradig skala och ger möjlighet att söka till högskolan via folkhögskolekvoten.

Studietid
Vårterminen börjar den 9 januari och slutar den 11 juni 2019. Kursens längd är 1-6 terminer beroende på hur mycket man har studerat tidigare. Det krävs 1 års studier för att kunna få ett studieomdöme.

Vi har inga schemalagda fysiska träffar.

Även om kursen inte har några obligatoriska träffar är du välkommen att besöka oss på Instrumentvägen 19 i Hägersten. Hör av dig så bokar vi in en tid för ditt besök.

Studiemedel
Kursen är studiemedelsberättigad från CSN för heltidsstudier.

Du betalar 500 kr/termin för försäkring, boklicencer m.m.

Ansökan
Ansökan till vårterminen 2019 är nu stängd. 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.scouternasfolkhogskola.se/ak/akd/