Utbildningen Ledarskap för hållbarhet ger dig mod, verktyg och inspiration att påverka och leva hållbart i takt med den globala utvecklingen.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
5 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 36 veckor du kan söka studiemedel för under 9 månader. Juluppehåll mellan den 21 dec till den 10 jan.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vid fler sökande än platser kommer urval göras på grundval av; anmälningstid, tidigare erfarenhet av ledarskap och hållbarhet, sökandes intresse samt total sammansättning av gruppen.

Kostnader: Utbildningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om 2000 kr. I den ingår all studielitteratur. Kursavgiften betalas efter antagning.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 31 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Cecilia Wesslén

Telefon: 08-555 065 48
E-post:
cecilia.wesslen@scouterna.se

Med utgångspunkt i det egna värdebaserade ledarskapet jobbar vi med hållbar utveckling och de globala målen i vår samtida värld.

Som deltagare kommer du få en faktabaserad helhetssyn och insikter kring ledarskap för hållbarhet. I ett upplevelsebaserat sammanhang får du redskap som stärker engagemang och känslan att själv kunna bidra till samhällsförbättring. Utbildningen innehåller moment i hållbar utveckling, ledarskap, projektledning samt interkulturell förståelse och mångfald.

Kursupplägg
Utbildningen är en distansutbildning på heltid under ett år, totalt ca 30 veckor, med ett antal fysiska träffar. Undervisningen utgår till största delen från vår utbildningsplattform digitalt. Vi kommer att träffar under 5 kursveckor fördelat jämnt under året.

I utbildningen kommer vi att titta närmare på alla hållbarhetsmålen och utgå från dem när vi studerar globala frågor i stort och smått. Vi behandlar både ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. Du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom att lära dig mer om dig själv, uppleva utmaningar samt hitta mod och nya metoder till att förändra världen.

I utbildningen blandar vi teorier och modeller med besök av gästföreläsare, studiebesök samt en projektperiod där du får använda dina kunskaper i verkligheten.

  • 5 kursveckor (fördelade under året) på plats i Örnsberg, Stockholm.
  • 3 månader eget projekt i Sverige eller utomlands.
  • Övrig tid är egenstudier med litteratur och uppgifter. Kursansvarig finns tillgänglig för stöd och hjälp under denna tid. 

Tillsammans hittar vi ett projekt som passar dina intressen och möjligheter.

Studiemedel
Utbildningen är studiemedelsberättigad och deltagare kan söka studiemedel via CSN för heltidsstudier. Du måste själv ansöka om studiemedel och skicka in en studieförsäkran när du påbörjat kursen via ”Mina sidor” på www.csn.se.

Kostnad för studier

Utbildningen är kostnadsfri men vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 2000 kr. I den ingår all litteratur. Eventuella kostnader för resor under projektperioden kan tillkomma. Sök gärna bidrag och stipendier, eller merkostnadslån från CSN. Du även välkommen att söka bidrag från Scouternas utbildningsfond.

När du tackar ja till din plats, förbehåller du dig om att betala en bekräftelseavgift om 500 kr innan kursstart. Fakturan på hela avgiften skickas ut i samband med att du tackar ja, där bekräftelseavgiften är en del av den totala kostnaden. Resterande belopp ska betalas efter kursstart.

Har du frågor om fakturan eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att höra av dig till ansvarig kursledare.

Välkommen med din ansökan!