Projektledning - terminskurs - distans

Profilkurs, Distanskurs Scouternas folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Terminskurs
 • Ansök senast:
  15 aug 2022
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

På projektledarutbildningen lär du dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2022 - 6 dec 2022

Träffar:
6 obligatoriska träffar

Kostnader: All undervisning vid Scouternas folkhögskola är kostnadsfri. Vi tar däremot ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 1000 kr. I den ingår all kurslitteratur.

Kontakt: Thérése Syk

Telefon: 072-070 15 71

E-post:
therese.syk@scouterna.se

Vare sig du är aktiv inom föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör kommer du få verktyg och metoder för att leda och utvärdera projekt. Du kan även gå kursen i projektledning som privatperson och genomföra ett projekt av mer personlig karaktär, verktygen och metoderna är desamma. 


Om kursen
Att utveckla sitt ledarskap och att få leda både sig själv och andra är en central del av projektledning och så även i denna utbildning. Folkhögskolan arbetar i nära kontakt med Scouterna där erfarenheten och kunskapen om ledarskap och projektledning är stor.

I utbildningen får du lära dig mer om dig själv samt om dina och andras beteenden, vilket är en bra grund till personlig utveckling och ett gott ledarskap. Kursboken och kursinnehållet är anpassade efter IPMA/PMI-krav så kursen kan vara ett första steg mot en internationellt accepterad certifiering. Du kommer att ta del av innehållet genom föreläsningar, workshops samt webbaserade lektioner.

Under kursen får du träffa gästföreläsare, kursledare och andra deltagare. Det ingår även en projektperiod där du får omsätta dina kunskaper i verkligheten genom ett eget projekt. Ditt projekt kan med fördel vara något som du redan innan har tänkt eller önskat kunna genomföra. När du är klar med kursen kommer du att ha provat nya verktyg och metoder i ett eget projekt, samt reflekterat över ditt arbete och tagit del av andras lärdomar.


Upplägg höstterminen 2022
Utbildningen är en distansutbildning på heltid under en termin, med tre fysiska träffar (om totalt 6 dagar) i Stockholm. Utöver de fysiska träffarna består kursen av både enskilt arbete och uppgifter i grupp. I och med att du läser främst på distans kan du planera mycket av din tid själv, men vi räknar med att du kan lägga minst 20 h i veckan på kursen. Som studerande på folkhögskola har du höstlov och är ledig alla röda dagar.

Tyvärr har vi inget internat och kan inte erbjuda något boende i anslutning till träffarna. Vi rekommenderar att du arrangerar ditt eget boende i Stockholm så tidigt som möjligt. Skolan ligger i södra Stockholm, nära Örnsbergs tunnelbanestation.

Kursstart: Onsdag den17 augusti. Eget arbete på distans via vår lärplattform.

Träff 1: 22-23 augusti. Fysisk träff med kurspass och gruppövningar.

Träff 2: 26-27 september. Fysisk träff med kurspass om bland annat projektplaner.

Projektperiod: Hela oktober-november. Denna tid arbetar du med ditt projekt på distans.

Webbinar: 28 november. Digitalt kurspass om effektmätning och projektrapporter.

Träff 3: 5-6 december. Fysisk träff med redovisningar av era projekt samt kursavslutning.


Studiemedel
Kursen är studiemedelsberättigad från CSN. Du måste själv ansöka om studiemedel och skicka in en studieförsäkran i början av varje termin via ”Mina sidor” på www.csn.se.


Kostnad för studier
All undervisning vid Scouternas folkhögskola är kostnadsfri. Vi tar däremot ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 1000 kr. I den ingår all kurslitteratur. Eventuella kostnader för resor under projektperioden och inför träffar kan tillkomma.

För att tacka ja till din plats ska du betala en bekräftelseavgift på 500 kr. Bekräftelseavgiften måste betalas två veckor efter att du har blivit antagen och kan tyvärr inte betalas tillbaka även om du väljer att tacka nej till din plats senare. Resterande belopp ska betalas efter kursstart.  Om du tackar nej till din plats med mindre än två veckor kvar till kursstart så är du fortfarande skyldig att betala hela kursavgiften, då vi redan då har haft administrativa kostnader kopplat till din plats. Har du frågor om avgiften eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att höra av dig till ansvarig kursledare.

Sök gärna bidrag och stipendier, eller merkostnadslån från CSN. Du är även välkommen att söka bidrag från Scouternas utbildningsfond.

Fler kurser inom: Projektledare

Scouternas folkhögskola

Hos Scouternas folkhögskola står utvecklingen i centrum. Vår idé är att ge människor verktyg för att växa, både som individer och ledare. Vi tror på delaktighet och ansvar. På att lära genom att göra. Vi arbetar utifrån en väletablerad pedagogisk metod där den personliga utvecklingen står i centrum. Hos oss möts du av ledarskap, gemenskap och utveckling oavsett om du går allmän kurs, några av våra särskilda kurser eller en scoutledarutbildning. Vi utbildar för en bättre värld.

Läs mer om skolan

Postadress:
Scouternas folkhögskola
Box 42034
126 12 Stockholm

Besöksadress: Instrumentvägen 19, 126 53 Hägersten

Telefon: 08-555 065 10, vardagar 9-16.
E-post: folkhogskola@scouterna.se
Webbadress: http://www.scouternasfolkhogskola.se/

Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap

Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.

Läs hela artikeln