Projektledning - terminskurs - distans

Ansökan stängd

Projektledning - terminskurs - distans

Scouternas folkhögskola

Ansökan stängd

På projektledarutbildningen lär du dig att planera, genomföra och utvärdera ett projekt på ett strukturerat sätt. Vare sig du är aktiv inom föreningsliv, studentliv, idéburna organisationer eller som social entreprenör kommer du få verktyg och metoder för att leda och utvärdera projekt.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: Terminskurs

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 1000 kr. I den ingår all kurslitteratur.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 jan 2022 - 27 maj 2022

Kontakt:
Cecilia Wesslén

Telefon: 08-555 065 48
E-post:
cecilia.wesslen@scouterna.se


Fler kurser inom: Projektledare

OM KURSEN

Under kursen får du träffa gästföreläsare, kursledare och andra deltagare. Det ingår även en projektperiod där du får omsätta dina kunskaper i verkligheten genom ett eget projekt. Ditt projekt kan med fördel vara något som du redan innan har tänkt eller önskat kunna genomföra.

Att utveckla sitt ledarskap och att få leda både sig själv och andra är en central del av projektledning och så även i denna utbildning. Folkhögskolan arbetar i nära kontakt med Scouterna där erfarenheten och kunskapen om ledarskap och projektledning är stor.

I utbildningen får du lära dig mer om dig själv samt om dina och andras beteenden, vilket är en bra grund till personlig utveckling och ett gott ledarskap. Kursboken och kursinnehållet är anpassade efter IPMA/PMI-krav så kursen kan vara ett första steg mot en internationellt accepterad certifiering. Du kommer att ta del av innehållet genom föreläsningar, workshops samt webbaserade lektioner.

När du är klar med kursen kommer du att ha provat nya verktyg och metoder i ett eget projekt, samt reflekterat över ditt arbete och tagit del av andras lärdomar.

Kursen är på heltid. Eftersom du läser på distans, så kan du lägga upp tiden själv, men vi räknar med att du kan lägga ca 20 h i veckan på kursen. Vissa moment är styrda av oss eller din grupp. Som studerande på folkhögskola har du sportlov, påsklov och är ledig alla röda dagar. Under terminen träffas vi två gånger på Scouternas folkhögskola i Örnsberg, Stockholm.

Träff 1: 27-28 januari. Vi lär känna varandra och skapar grupper.

Träff 2: 24-25 maj. Redovisningar av era projekt.

Däremellan gör du digitala lektioner och gruppuppgifter tillsammans med din patrull och fokuserar sedan på ditt projekt.

Tyvärr har vi inget internat och kan inte erbjuda något boende. Vi rekommenderar att du arrangerar ditt eget boende i Stockholm så tidigt som möjligt. Skolan ligger i södra Stockholm, nära Örnsbergs tunnelbanestation.

Kan jag få studiemedel?
När du går vår utbildning i projektledning har du rätt att söka studiemedel från CSN. När du sedan har påbörjat utbildningen skickar du in en studieförsäkran via ”Mina sidor” på csn.se

Vad kostar utbildningen?
Vi tar ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 1000 kr. Eventuella kostnader för resor under projektperioden kan tillkomma. 

För att tacka ja till din plats ska du betala en bekräftelseavgift på 500 kr senast 12 dagar efter antagning. Information om antagning och kontonummer kommer på mail. Resterande belopp ska betalas efter kursstart. Har du frågor om avgiften eller behöver hjälp, är du alltid välkommen att höra av dig till ansvarig kursledare.

Sök gärna bidrag och stipendier, eller merkostnadslån från CSN. Du är även välkommen att söka bidrag från Scouternas utbildningsfond.