Ledarskap för hållbarhet - distans

Profilkurs, Distanskurs Scouternas folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  Terminskurs
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Utbildningen Ledarskap för hållbarhet ger dig mod, verktyg och inspiration att påverka och leva hållbart i takt med den globala utvecklingen.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Vid fler sökande än platser kommer urval göras på grundval av; anmälningstid, tidigare erfarenhet av ledarskap och hållbarhet, sökandes intresse samt total sammansättning av gruppen.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 15 jan 2024 - 7 jun 2024

Träffar:
12 obligatoriska träffar

Kostnader: All undervisning vid Scouternas folkhögskola är kostnadsfri. Vi tar däremot ut en avgift för bland annat studiematerial om totalt 1500 kr. I den ingår all kurslitteratur.

Kontakt: Cecilia Wesslén

Telefon: 08-555 065 48

E-post:
cecilia.wesslen@scouterna.se

Det är snart 10 år sedan FN beslutade om målen och mycket har hänt sen dess. Vi har tagit oss igenom en global pandemi men klyftorna i samhället växer och det demokratiska utrymmet minskar. Vi har ett pågående krig i Europa och polariseringen ökar i Sverige. Då har vi inte ens nämnt utmaningar som klimatförändringar och den sjunkande biologiska mångfalden än.

Hur kan vi tillsammans påverka detta och vända utvecklingen? Vilket typ av ledarskp skulle vi vilja se i samhället? Hur kan vi säkerställa att planeten inte förstörs, samtidigt som alla människor i världen får sina behov tillgodosedda? Detta är sådana frågor som vi kommer att diskutera tillsammans och med experter. Vi ses fysiskt och digitalt samt gör studiebesök, både individuellt och i grupp. Vi försöker studera och lyssna in alla sektorer i samhället, både näringslivet, det offentliga samt civilsamhället. Vi tror på att alla har ett ansvar och en möjlighet att bidra till helheten. Vi samarbetar tätt tillsammans med vår andra utbildning i Hållbarhet – Mod och makt att leva mer hållbart.

Utbildning är huvudsakligen på distans och på halvfart (50%). Vi har 3 fysiska träffar på vardagar och 2 digitala träffar. Övrig tid disponerar du själv fritt mellan uppgifter, inlämning och träffar inom den lilla gruppen (patrullen).

  • Kursstart med inloggning på den digitala läroplattformen den 15 januari
  • Träff 1 - tema ekologisk hållbarhet, 17-19 januari (heldagar)
  • Digital träff 1 - fredag den 23 februari (halvdag)
  • Träff 2 - tema ekonomisk hållbarhet, 20-22 mars (heldagar)
  • Digital träff 2 - fredag den 19 april (halvdag)
  • Träff 3 - tema social hållbarhet, 3-5 juni (heldagar)
  • Digital träff 3 - fredag den 7 juni (halvdag)

Vi ses på Scouternas kansli i Örnsberg, Stockholm under alla fysiska träffar. Då ingår studiebesök, gästföreläsningar och grupparbeten, så det är viktigt att kunna närvara på plats.
I utbildningen tittar vi närmare på alla hållbarhetsmålen och utgår från dem när vi studerar samhällsfrågor i stort och smått. Vi behandlar både ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet. I webbkursen får ni både individuella uppgifter och gruppuppgifter som ni lämnar in via vår digitala läroplattform. Det finns en stor möjlighet till flexibilitet då inga kurspass på distans är tidsberoende.

Du får möjlighet att utveckla ditt ledarskap genom att lära dig mer om dig själv, uppleva utmaningar samt hitta mod och verktyg till att förändra världen. Efter avslutad utbildning har du förtur till vår populära projektledningskurs där du har möjlighet att använda dina kunskaper i praktiken genom ett eget projekt.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://www.scouternasfolkhogskola.se/profilkurser/ledarskap-for-hallbarhet/

Scouternas folkhögskola

Scouternas folkhögskola välkomnar alla som vill utvecklas. Vi är en folkhögskola som bedriver mycket utbildning digitalt och på distans. Vi försöker alltid anpassa och möta deltagarna där de befinner sig i sin utveckling. Vi har fokus framåt och erbjuder utbildningar som ger människor mod, makt och verktyg att utveckla sig själva och sin omvärld.

Läs mer om skolan

Postadress:
Scouternas folkhögskola
Box 42034
126 12 Stockholm

Besöksadress: Instrumentvägen 19, 126 53 Hägersten

Telefon: 08-555 065 10, vardagar 9-16.
E-post: folkhogskola@scouterna.se
Webbadress: http://www.scouternasfolkhogskola.se/

När andra gör något för klimatet är det enklare att göra något själv

Stefano Tonelli, 20 år, läser Hållbar utveckling på Röda Korsets folkhögskola. Hans engagemang för klimat- och miljöfrågor väcktes som tonåring i Italien och nu har han hittat hem i skolans lokaler i Skärholmen i Stockholm. – På vår utbildning får vi se flera exempel på hur andra gör för att vara mer klimatsmarta och då får man också mycket inspiration.

Läs hela artikeln