Att skriva kortfilmsmanus - från idé till färdigt manus!

Sigtuna folkhögskola


Ansökan stängd
Detta är kursen för dig som brinner för berättande, älskar film och är nyfiken på att skriva ett eget kortfilmsmanus. Under kursen kommer du utveckla din personliga skrivstil och få nya perspektiv på din kreativa process och hur man förmedlar en historia som berör.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Kostnader: Dubbelrum (kost/logi/5dagar)3900 kr.Enkelrumstillägg 600 kr för kursveckan inkl.kost/logi.Dagdeltagare inkl.kost 2500 kr.Ev tillägg kan förekomma för kursmaterial.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 aug 2019 - 9 aug 2019

Kontakt:

Telefon: 0859258300
E-post:
info@sigtunafolkhogskola.se

Detta är kursen för dig som brinner för berättande, älskar film och är nyfiken på att skriva ett eget kortfilmsmanus. Under kursen kommer du utveckla din personliga skrivstil och få nya perspektiv på din kreativa process och hur man förmedlar en historia som berör. Kursen kommer innehålla kunskaper i dramaturgi och manusutveckling, som ger dig grunderna i det filmiska berättandet. Genom inspirerande skrivövningar och filmanalys av både lång och kortfilm kommer du få de rätta verktygen att skapa din egen unika filmberättelse. 

Du behöver en egen laptop att skriva på samt penna och anteckningsblock. Förutom tiden tillsammans får man räkna med att skriva på sitt manus efter lektionstid.

Kursen kräver inga förkunskaper förutom din skrivglädje!

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sigtunafolkhogskola.se/sommarkurser/