Sommarkurs: Akvarellmåleri

Ansök nu

Sommarkurs: Akvarellmåleri

Sigtuna folkhögskola


Ansök nu

Kom igång med ditt akvarellmåleri genom en grundkurs där du får testa akvarellens olika tekniker och uttryck. 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: Fem dagar

Ansök senast: 1 Juni 2021

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kost och boende under veckan är 5500 kr ER. Rabatt 500 kr del i DR. Som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Anmälan med depositionsavgift 500 kr. Återbetalas om kursen ställs in.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 26 jul 2021 - 30 jul 2021

Kontakt:
Robin Nilssen

Telefon: 0721657000
E-post:
robin.nilssen@sigtunafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Akvarell

OBS!
Ansök senast 1 Juni 2021

Kom igång med ditt akvarellmåleri genom en grundkurs där du får testa akvarellens olika tekniker och uttryck. Med olika måleriövningar stimuleras din kreativitet och lusten till måleriet och skapande samtidigt som vi övar på att blanda och förstå färg. Övningarna är utformade med målet att du ska känna dig bekväm att måla på det viset som passar just dig. Kursen innehåller basen i materiallära såsom papper, penslar och andra tekniska experimenthjälpmedel. Tillåter vädret finns möjlighet att arbeta utomhus i en naturskön miljö. Kursen vänder sig både till dig som har lite erfarenhet och vill utveckla ditt måleri och till dig som är nybörjare.

Therese Szatek arbetar som bildkonstnär inom teckning och akvarell. Hon är utbildad på konsthögskolan Valand i Göteborg där hon examinerades 2007, sen dess har hon vid sidan om sitt konstnärskap undervisat i teckning och måleri på studieförbund och konstskolor.

”När jag undervisar blandar jag skolmåleri med bestämda riktlinjer, med friare övningar där du lär sig att lyssna på dig själv och hitta nycklar till ditt eget bildskapande. Matriallära och kompositionsövningar ingår i alla övningar.”

Hennes konstnärskap finns på hennes hemsida: thereseszatek.se

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sigtunafolkhogskola.se/sommarkurser/