Foto Distans

Ansökan stängd

Distanskurs i fotografi med systemkamera vid Sigtuna folkhögskola. Du får arbeta med fotografins nuvarande uttrycksformer och villkor. Motsvarar Foto 1-4 på gymnasienivå. Grundläggande kunskaper om kameran, komposition, bildanalys och bildspråk.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
2 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Fullgjort gymnasium.

Kostnader: Kurssavgift vilken täcker försäkringar, kopiering, digitala verktyg med mera 1050 kr per termin. Kan komma att höjas. Uppdateras på hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
jonas.bredenfeldt, kursansvarig

Telefon: 08-592 583 98
E-post:
jonas.bredenfeldt@sigtunafolkhogskola.se


Kurs i fotografi – distans ( Foto Distans )

Kurs i fotografi–distans (Foto Distans) 39 veckor – ger grundläggande kunskaper om kameran, komposition och bildens språk.

Kursen vänder sig till dig som skulle vilja lära dig mer om kameran, komposition och fotografins digitala möjligheter. Du kanske använder kameran som hobby eller i nödfall på jobbet, men vill ta ett steg till.

För att genomföra kursen behöver du bara en dator med internetuppkoppling och en digitalkamera vars bilder du kan ta in i din dator.

Vi ser gärna människor med olika kulturell bakgrund som deltagare i kursen. Utbildningen är studiemedelsgrundande.

Efter kursen har du fått en ökad lust att fotografera. Du har breddat dina fotografiska färdigheter i praktik och teori. Dessutom har du fått en ökad förståelse för bildens språk.

Du lär dig om kameran och kamerateknik

Efter kursen kan du grunderna i fotografi (slutartid/bländartid/ISO), du vet hur du ställer in kameran manuellt, objektivets brännvid och dess betydelse. Slutartidsautomatik, bländartidsautomatik, olika sensorer och deras funktion. Råformat (RAW) kontra JPEG-bilder samt enklare kompositionsregler.

Arbetsmoment under kursen

Några av arbetsmomenten under kursen är:

- Temafoto- som går ut på att utifrån olika innehållsliga idéer till exempel ”Djur i Stadsmiljö”, ”Kyla/värme”, ”förfall”, gestalta dem med fotografier.

- Grundläggande porträttfoto

- Grunderna i Dokumentärfoto (vi tittar på kända fotografer och deras arbetssätt).

- Fotografera events, exempelvis mässor, bröllop, födelsedagar.

- Iscensätta foto- bygga upp en miljö eller göra en scenografisk lösning och fotografera den.

Distans

Kursen är en distansskurs. Det betyder att du deltar i undervisningen med hjälp av internet. Du deltar i utbildningen i en gemensam webbklass, där vi har fortlöpande kommunikation. Varannan vecka har du tid för personlig handledning av din lärare i såväl teori som praktik och uppföljning / planering av dina arbetsmoment. Du skickar in dina uppgifter till vårt klassrum på webben. Vi arbetar med Google Teams som verktyg. Det underlättar om du har ett headset.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kan du grunderna i fotografi (slutartid/bländartid/ISO), du vet hur du ställer in kameran manuellt, objektivets brännvid och dess betydelse. Slutartidsautomatik, bländartidsautomatik, olika sensorer och deras funktion. Råformat (RAW) kontra JPEG-bilder samt enklare kompositionsregler

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar/fotodistans/