Fritt skapande YLLEBRODERI - Att måla med kläde, nål och tråd

Ansök nu

Fritt skapande YLLEBRODERI - Att måla med kläde, nål och tråd

Sigtuna folkhögskola


Ansök nu

Detta är broderikursen för både nybörjare och vana. Det lustfyllda skapandet och broderandet står i fokus. Tillsammans inspirerar vi varandra i den fina sommarmiljön i Sigtuna. 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: Fem dagar

Ansök senast: 1 Juni 2021

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kost och boende under veckan är 5500 kr ER. Rabatt 500 kr del i DR. Som gäst på skolan bor du alltid i enkelrum. Anmälan med depositionsavgift 500 kr. Återbetalas om kursen ställs in.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 2 aug 2021 - 6 aug 2021

Kontakt:
Ulf Eklund

Telefon: 0721657000
E-post:
ulf.eklund@sigtunafolkhogskola.se


Fler kurser inom: Broderi

OBS!
Ansök senast 1 Juni 2021

Yllebroderi har en mycket gammal tradition med en mönsterskatt att ösa ur. Vi kommer att skapa våra egna mönster med modern touch och aktuella motiv, samtidigt som vi sneglar åt det historiska. Dessa kommer vi att använda till något för förvaring, såsom väska eller etui, samt något till lust.

Vi kommer att påbörja flera olika projekt under veckan. Eftersom broderi är en långsam konstart så kommer säkert flera av dessa projekt inte att bli helt klara under denna kursvecka, utan man får troligen räkna med att göra helt färdigt och avsluta hemma. Hur mycket beror helt på vad man själv väljer för motiv, storlek och hur detaljerat man vill göra inom varje projekt. Detta är broderikursen för både nybörjare och vana, där det lustfyllda skapandet och broderandet är viktigt samt att inspireras tillsammans med andra i den fina sommarmiljön i Sigtuna.

Ann-Marie Alskog är utbildad i broderi på bl a Västberga folkhögskola och HV (Handarbetets Vänner Skola) på Djurgården. Ann-Marie skriver om sig själv:

”Skapandets glädje överträffar det mesta. Att brodera är dessutom väldigt avstressande och kontemplativt. Men det som ger extra spänning i tillvaron är att använda alla moderna textila material, som går att kombinera med konstsömnad för hand eller eventuellt på maskin. Har broderat med Miaokvinnorna i Kinas bergslandskap i sydvästra Kina, samt guldbroderi i broderiverkstäderna med de manliga proffsen i Indien i Rajastan.”

Material kommer att kunna köpas på plats.

För mer information: ann-marie.alskog@hotmail.com.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sigtunafolkhogskola.se/sommarkurser/