Konstutbildningen

Ansök nu

Konstutbildningen vid Sigtuna folkhögskola riktar sig till dig som vill utveckla din kreativa förmåga och passar dig som siktar mot en framtid inom konstnärliga yrken och vill utveckla ditt skapande.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år Två terminer

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Fullgjort gymnasium. Utbildningen tillämpar intervjuer vilka är grunden för antagning.

Kostnader: Skolavgift 1200 kr. Materialavgift 2500 kr/termin. Om förändringar av kostnaderna kommer dessa att meddelas senast i samband med intervjun.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2020 - 3 jun 2021

Kontakt:
Ulf Stålhandske

Telefon: 08-592 582 54
E-post:
ulf.stalhandske@sigtunafolkhogskola.se


Konstutbildningen ger en bra grund för att gå vidare till högre utbildningar inom konst, fotografi, design och andra angränsande yrkesutbildningar.

Första terminen arbetar vi med modernismens ismer, som impressionism, expressionism, surrealism osv. Idéerna bakom dessa ismer utforskas med olika terkniker; måleri, video etc. Andra terminen arbetar var och en med sitt eget konstprojekt under handledning.

Läsåret avslutas med en gemensam slututställning samt en studieresa till en europeisk storstad där vi tar del av konstlivet, besöker konstnärer och ser utställningar.

Se filmen om vår Konstutbildning!

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du lär dig att arbeta konceptbaserat och skaffar dig gedigna teoretiska grundkunskaper, erfarenheter och kunskaper som är viktiga att ha när du går vidare till högre utbildningar.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar/konstutbildningen/