INSPIRATIONSVECKA FÖR FOLKBILDARE

Sommar/helg/veckokurs Sigtuna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  5 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

KREATIVA BERÄTTELSER OCH FRAMGÅNGSRIKA METODER 

En veckas inspiration med tid för långa samtal, tid för reflektioner och tid för att ha roligt tillsammans. En kurs för folkbildare i folkhögskola.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 8 aug 2022 - 12 aug 2022

Kostnader: Kostnad för boende och mat under veckan är 5500 SEK i enkelrum och 5000 SEK i dubbelrum. När du anmält dig kommer du att få ett svarsmejl med länk till betalning.

Kontakt: Karin Östling

Telefon: +46721657000

E-post:
karin.ostling@sigtunafolkhogskola.se

Välkommen du som är intresserad av att gemensamt dela och utarbeta metoder för en fantasifull och utvecklande vardag i folkhögskola. Vi delar berättelser och erfarenheter. Vi samtalar om vår tids stora utmaningar och om hur vi kan hitta tid för att dokumentera och utveckla våra metoder. Under veckan ger vi varandra inspiration i aktuella frågor kring demokrati och bildning, och möjlighet att pröva verktyg för att dokumentera berättelser i ord, bild och ljud. Vi samtalar om vardagsarbetet som ofta inte ger tid och utrymme för att dokumentera de långa berättelserna. Hur förändra detta?

Som inspirationskällor använder vi bland annat Ruhi Tyson (om narrativ), Jonna Bornemark
(om horisonten) och Sofia Näsström (om demokrati). Carmen Blanco, Färnebo folkhögskola, bidrar med aktuella perspektiv kring miljö- och klimatarbete, minoritetsbefolkningar mm.

Frågeställningar vi utgår ifrån är bland annat: Hur ser de studerandes olika frigörande bildningsprocesser ut? Hur kan en bildningsresa berättas?  Vilka är våra ”omätbara värden”? Vad gör folkhögskolepedagogen i praktiken när kursdeltagare upplever ”nöjdhet” och ”meningsfullhet”?  Vad gör folkbildaren idag och i en nära framtid när vi ”värnar, stärker och utvecklar demokratin”? Detta i en tid då instrumentella värden står högt i kurs. Hur kan våra omätbara processer dokumenteras och bli mer synliga i samhället och för oss själva?

Under samma kursvecka pågår en annan sommarkurs på Sigtuna folkhögskola. Det blir chans att träffa ”conjuring-folk”.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sigtunafolkhogskola.se/sommarkurser/

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/