Projektår

Profilkurs Sigtuna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år Två terminer
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Utbildningen är till för dig som vill fördjupa dig och självständigt utveckla ett eller fler konstnärliga projekt. Skolan erbjuder handledning och lokaler för att genomföra projekten. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att bli antagen ska du ha gått en av våra kulturutbildningar eller ha en likvärdig utbildning. Du kan söka projektår inom samma inriktning som du har läst på grundnivå.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Läs mer: https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar-och-kurser/langa-utbildningar/projektar-kultur/

Kontakt: Nina von Schmalensee

Telefon: 08-592 582 08

E-post:
Nina.von.schmalensee@sigtunafolkhogskola.se

Vi erbjuder ett projektår inom kulturområdet där innehållet baseras på det projekt du själv väljer att ägna dig åt. Under handledning får du chans att fördjupa dig inom ditt konstnärliga och kulturella uttryck. Utbildningen erbjuds inom inriktningarna konst, skådespeleri, film och musikproduktion.

Under projektåret kommer du att ha regelbundna avstämningar och träffar med din handledare för att diskutera ditt projekts framsteg och få råd och feedback. Du kommer också att ha möjlighet att träffa och samarbeta med andra deltagare i projektåret. Dessutom kommer du att erbjudas att delta i olika workshops och seminarier som hålls av kulturutbildningarna på skolan, för att få en bredare kunskap och inspiration inom ditt område av intresse.

Skolan är utrustad med en mindre black box, teatersal/biografsal, redigeringsrum, professionell fotoskrivare, keramikugn, ateljé och har utöver detta lokala samarbetspartners som tex Gröna Ladans biograf i Sigtuna och Sigtuna museum and art.

 

PROJEKTÅR I FILM OCH SKÅDESPELERI

Projektåret för filmare och skådespelare utgörs av en klass för båda områdena. Projekten baseras både på uppdrag i grupp/-er som ges av ansvariga lärare och individuella projekt. De individuella projekten är valfria och de gruppbaserade är obligatoriska och beslutade av lärarna. 

Projektåret i film och skådespeleri ges på helfart.

PROJEKTÅR I KONST

Som studerande på projektåret får du en egen plats i vår projektateljé. Du har möjlighet att delta i olika workshops med yrkesverksamma konstnärer som gästlärare. Du får också tillgång till datorer med Adobepaketet, utställningsmöjlighet i skolans lokaler samt föreläsningar tillsammans med de övriga studerande på projektårets kulturutbildningar inom film och skådespeleri. Vi samarbetar med Sigtunastiftelsen där vi under året gästas av kulturutövare från flera fält. Vi har även ett samarbete med Sigtuna Museum där vi ställer ut till våren. .

Projektåret i konst är en ettårig utbildning där du studerar på heltid.

PROJEKTÅR I MUSIKPRODUKTION

Projektåret i musikproduktion är en 1-årig utbildning på halvfart där du som deltagare får fördjupa dig inom musikproduktion och studioteknik och göra flera mindre projekt eller några större projekt under läsåret..

Projektåret i musikproduktion är en ettårig utbildning där du studerar på deltid.

 

ANSÖKAN OCH ARBETSPROVER

Du söker till kursen genom att skriva en projektplan och arbetsprover. Du väljer själv vad du vill göra. Tänk på att det projekt du söker med är något som du verkligen känner att du kan arbeta med ett helt läsår. Läs mer om ansökan här: https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar-och-kurser/langa-utbildningar/projektar-kultur/.

 

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln