Musikproduktion Distans, år 1

Profilkurs, Distanskurs Sigtuna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år 1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Musikproduktion på distans vid Sigtuna folkhögskola, för dig som vill lära dig grunderna i musikproduktion, spela in musik i programmet Logic Pro X och få insikt i hur programmet är uppbyggt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ha fyllt 18 år. Fullständigt gymnasium. Fullständigt ifylld ansökan, inklusive referensperson. Obligatorisk presentationsfilm (instruktioner kommer via mejl). Obligatorisk intervju på plats eller via Teams (kallelse kommer via mejl).

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Plats för kursen: https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar/musikdistans-ar1/

Kostnader: Kostnader för internat, material- och schablonavgift. Läs mer:https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar-och-kurser/langa-utbildningar/musikproduktion-distans-ar1/

Kontakt: Henrik Johansson, lärare

Telefon: 08-59258300

E-post:
henrik.johansson@sigtunafolkhogskola.se

Utbildningen vänder sig till dig som vill prova på eller utvecklas vidare när det gäller musikproduktion med hjälp av programmet Logic Pro. Du kanske vill producera musik som hobby eller satsa på att jobba inom området så småningom. På kursen får du lära dig grunderna i musikproduktion och arbeta praktiskt i programmet. 

UTBILDNINGEN PASSAR DIG SOM…

 • gör egen musik och har vana av att musicera

 • spelar ett eller flera instrument eller sjunger

 • använder Mac och vill lära dig grunderna i Logic Pro

 • har ett stort intresse för musikproduktion

 • vill utbyta idéer och erfarenheter med andra människor

UTRUSTNINGSKRAV

 • Mac-dator med Logic Pro (programmet fungerar inte på PC) med tillräckliga prestanda för att kunna använda senaste versionen av programmet. Klicka här för att se systemkraven.

 • Du kommer också att behöva ett externt ljudkort, bra hörlurar, mikrofon och någon form av MIDI/USB-klaviatur. För att delta i undervisningen i vårt "virtuella klassrum" behöver du även ha en bra internetuppkoppling och vara i en tyst miljö under samtalen.

KURSUPPLÄGG

Kursen pågår 39 veckor, ges på halvfart och är CSN-berättigande. En gång i veckan vid samma tid kommer vi ha ett gruppsamtal i mindre grupper via Zoom. Under dessa möten talar vi om veckans uppgift och du får åter­koppling från dina grupp­kamrater och din lärare. Dessa samtal kommer preliminärt att vara förlagda till onsdagar. Vi gör uppehåll under helg­dagar och lov. Under helg­träffarna på skolan jobbar vi mycket praktiskt i grupp i studio, live och med fram­föranden och redo­visningar.

INNETRÄFFAR

Under läsåret har vi tre träffar på plats vid Sigtuna Folk­högskola. En i början av kursen, en efter jul­uppehållet då vår­terminen startar och en då kursen avslutas. Dessa träffar är obliga­toriska.

Kan du inte närvara vid samtliga träffar, som innefattar internat med mat och boende, kommer du heller inte att kunna fortsätta på kursen.

Obligatoriska internatträffar

26-27 augusti 2023
13-14 januari 2024
8-9 juni 2024

LÄRARE PÅ UTBILDNINGEN

Henrik Johansson har arbetat som frilansande ljudtekniker och musikproducent. Han driver egen inspelningsstudio och använder Logic Pro X som inspelningsprogram sedan 2008. Henrik har en bakgrund som musiker och låtskrivare inom rock och pop sedan mitten av 1980-talet och har sjungit och spelat i olika band under årens lopp. Han har också flera års erfarenhet som lärare och kursledare.

Minna Bolin har en master i filmmusik från KMH, men har även akademiska meriter som musiker och sångpedagog. Hon har en bred bakgrund inom musikens värld som både artist och filmmusikkompositör, och undervisar både på musik- och filmkurserna.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

När du har genomfört kursen kan du grunderna i att producera musik i Logic Pro. Du behärskar de tekniska bitarna och vet hur du använder din mikrofon, ljudkort och MIDI-utrustning. Du kan på egen hand spela in, redigera, mixa och mastra din musik. Du har breddat dina färdig­heter inom musik­produktion i teori och praktik och har fått en ökad förståelse för olika verktyg, vikten av bra lyssning samt kännedom om den utrustning du använder. Efter genomförd kurs får du ett studieintyg.

Fler kurser inom: Musik Musik- och ljudteknik

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/

Jag blev omfamnad och pushad att bli mitt bästa jag

För Julia blev musikalutbildningen på Vimmerby folkhögskola en väg tillbaka efter en längre tids sjukskrivning på grund av psykisk ohälsa.

Läs hela artikeln