• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Ett till tre år.
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Vill du bilda dig och utvecklas som människa och aktiv medborgare tillsammans med andra? Behöver du komplettera grundskola, gymnasiestudier, Komvux eller tidigare folkhögskolestudier?  

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Har fyllt 18 år Har godkänd grundskola (då krävs 3 års studier på Allmän kurs) Behöver avsluta grundskolans sista år (4 års studier) Intervju på skolan är obligatorisk

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 9 jan 2023 - 15 dec 2023

Kostnader: Kostnader för försäkring, kopiering, IT-användning och f m kaffe samt materialavgift är 2300 kronor för VT 2023. Kostnaderna för HT 2023 meddelas på hemsidan och i samband med intervjun. Du måste själv ha en bärbar PC samt eget SL-kort.

Kontakt: Annika Lindgren, kursansvarig

Telefon: 072-165 70 17

E-post:
annika.lindgren@sigtunafolkhogskola.se

 

 

 

På Allmän kurs fokuserar vi på de ämnen som ger grundläggande behörighet, det vill säga Svenska eller Svenska som andra språk, Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Naturkunskap, Religion och Historia.

För att bli behörig till ett flertal högskoleutbildningar krävs förutom grundläggande behörighet också särskild behörighet i vissa ämnen.

Vi erbjuder särskild behörighet i: Engelska, Matematik, Samhällskunskap, Naturkunskap.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sigtunafolkhogskola.se/utbildningar/allman-kurs/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln