Expressive singing

Ansökan stängd
Skola:
Sigtuna folkhögskola
Plats:
Sigtuna - Stockholms län
Längd:
Tre dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver inte vara en mästersångare, men en viss erfarenhet av sång är bra att ha för att kunna tillgodogöra dig undervisningen.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5 maj 2023 - 7 maj 2023

Kostnader: Kostnad för boende och mat är 2790 kr. När du anmält dig kommer du att få ett svarsmejl med länk till betalning.

Kontakt: Karin Östling

Telefon: 0721657000

E-post:
info@sigtunafolkhogskola.se

Expressive singing, en lekfull kurs i sångteknik och personligt uttryck för sångare.

Expressive singing, en lekfull kurs i sångteknik och personligt uttryck för sångare.
Kursen är för dig som vill hitta din personliga röst och vill kunna uttrycka dig sceniskt med din sång. Du kommer att få hjälp att hitta din sångtekniska kapacitet och utforska alla dina möjligheter som sångare. Du gör detta genom att sjunga i grupp, unisont och i stämmor, du framför solosånger som du själv valt och får coaching på scen. Vi sjunger i genrerna Soul, Pop, Rn’B, Rock, Visa, Gospel, Jazz, Musikal. Du sjunger till pianokomp.

Kursinnehåll

 • Lekfulla gruppövningar
 • Körsång/sång i grupp
 • Improvisation i grupp
 • Textbehandling
 • Sångteknik
 • Scenisk gestaltning
 • Individuell coaching i masterclassituation

Kursledare: Lotten Andersson och Therése Börjesson

Lotten Andersson är sångerska och sångpedagog. Hon har arbetat som frilansande sångerska sedan 1980-talet och har sjungit i rock-, pop, soul, jazz, storband. Hon har spelat in album, turnerat med egna band och sjungit kör bakom många artister på tv, på turné och i skivstudios. Hon medverkade i Les Miserables på Cirkus i Stockholm 1990. Lotten Andersson har musikutbildning bland annat från Framnäs Folkhögskola, Göteborgs universitet och är certifierad Master Trainer i Estill Voice Training, EVT. Hon har ett stort intresse för scenisk gestaltning och det personliga uttrycket i sång och har arbetat med det på Stockholms Elementära Teaterskola, SET. Hon arbetar som sångpedagog och ensemblelärare på Fryshusets gymnasium i Stockholm sedan 2001.

Therése Börjesson är sångpedagog, låtskrivare och musiker. Hon har lång erfarenhet som sångerska och pianist både med sin egen musik och som kompmusiker åt andra artister och har även under flera år sjungit och turnerat med några av Sveriges främsta gospelkörer.Hon är utbildad vid Musikhögskolan i Göteborg och arbetar för närvarande på Fryshusets gymnasium i Stockholm. 

 • Kursen börjar med incheckning på fredag från kl 16.
 • Kursen slutar på söndag kl 14:00.
 • Alla måltider ingår i kostnaden och dukas upp i vår fina matsal.
 • Som gäst på skolan bor du i enkelrum. Alla rum har dusch och toalett på rummet, handdukar och lakan ingår.

Mer information hittar du på vår hemsida.

Vi använder Schoolsoft för anmälan/ansökan till kurser. När du klickar på "Ansök nu" tas du direkt till en loginsida för Schoolsoft. Där skapar du en användare eller loggar in om du redan har en användarprofil. 

Fler kurser inom: Musik Pop Rock Jazz Musikteater Gospel

Ta chansen! Vill man skriva låtar, skriv låtar! Börja någonstans, alla måste börja någonstans.

Simon hann skaffa tre barn och jobba ett antal år inom läkemedelsindustrin innan han tog tag i sin dröm – att syssla med musik på heltid. Nu har det som skulle vara ett år på folkhögskoleutbildningen i musikproduktion förlängts till två.

Läs hela artikeln

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/