Skrivarkurs - Skriv om ditt liv!

Sommar/helg/veckokurs Sigtuna folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  Tre dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Skriv om ditt liv!

Alla bär vi på minnen och upplevelser. På den här skrivarkursen får du sätta ord på dem.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kursen riktar sig både till dig som är ny inför skrivandet som uttrycksform och till dig som har skrivit förut.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 14 apr 2023 - 16 apr 2023

Kostnader: Kostnad för boende och mat är 2790 SEK i enkelrum. När du anmält dig kommer du att få ett svarsmejl med länk till betalning. Se vår hemsida för mer information.

Kontakt: Karin Östling

Telefon: 08-59258300

E-post:
info@sigtunafolkhogskola.se

Under helgen får du verktyg att närma dig dina minnen och uttrycka dig kring dina erfarenheter. Vi associerar, aktiverar våra sinnen och vi lyssnar – till oss själva och varandra. Långa och korta skrivövningar varvas med samtal om skrivandet och specifika texter.

Målet är att skapa förutsättningar för att få fatt på dina berättelser och att hitta och växa i ditt uttryckssätt. I en trygg miljö skapas möjligheten att prova också det nya och vi får utrymme att lära av oss själva och varandra.

Kursen riktar sig både till dig som är ny inför skrivandet som uttrycksform och till dig som har skrivit förut.

Kursledare

Karin Mellbourn är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och har läst litterär gestaltning på Författarskolan vid Lunds universitet. Jag leder kurser med olika inriktningar inom kreativt skrivande på Folkuniversitet, håller workshops och jobbar med individuell texthandledning. Det egna skrivandet rymmer framförallt berättande prosa för vuxna och unga, men också poesi och essäistik.

Genom att undervisa i skrivande vill jag skapa förutsättningar att hitta och växa i sitt eget uttryckssätt. Jag har ett stort intresse för människor och både som pedagog och i mitt skrivande utgår jag från en vilja att utforska, upptäcka och kommunicera.

Boende och anmälan

Du bor i enkelrum med dusch och toalett på rummet, handdukar och lakan ingår. Frukost, lunch, middag och fika serveras i vår matsal. Om vädret tillåter går det att sitta på vår fina uteplats med utsikt över Mälaren.

För mer information se kuresns hemsida. 

Vi använder Schoolsoft för anmälan/ansökan till kurser. När du klickar på "Ansök nu" tas du direkt till en loginsida för Schoolsoft. Där skapar du en användare eller loggar in om du redan har en användarprofil. 

Fler kurser inom: Skriva

Sigtuna folkhögskola

I en vacker miljö med utsikt över Mälaren och närhet till Stockholm och Uppsala kan du ta ditt nästa steg. Här finns utbildningar för dig som är nyfiken på en framtid inom konst, teater eller filmbranschen. Här kan du utbilda dig till fritidsledare med sikte på arbete inom kommunal eller kyrklig verksamhet. Du kan läsa in gymnasiekompetens och förbereda dig för vidare studier. Sammantaget är skolan en mötesplats för människor med olika erfarenheter och drivkrafter, en fantastisk möjlighet att testa, lära och utvecklas. Vår bildningsidé är att du ska få pröva, ompröva, upptäcka och erövra kunskap och livsvärden.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sigtuna folkhögskola
Manfred Björkquists allé 20
193 22 Sigtuna

Telefon: 08-592 583 00, växel 8.30-15.30 vardagar
E-post: info@sigtunafolkhogskola.se
Webbadress: http://www.sigtunafolkhogskola.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln