Allmän kurs - Grundkursen

Skarpnäcks folkhögskola


Ansök nu

En kurs som ger stärker kunskaper i svenska, engelska, matematik, historia, religion, samhälls- och naturkunskap motsvarande upp till årskurs 9.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år 1 år minst

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervjuer genomförs

Kostnader: 1050 kr /termin som går till böcker, studiebesök kopieringsmaterial och skolgemensamma verksamheter.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 9 jan 2020

Kontakt:
Sara Dahl

Telefon: 08 683 18 44
E-post:
sara.dahl@skarpnacksfolkhogskola.se

På allmänna kursen vill vi ge allmänbildning, en god grund för fortsatta studier, ökat självförtroende samt en berikande samvaro med andra vuxenstuderande.

Vi erbjuder ett rikt ämnesutbud och ger möjlighet till omväxlande studier i bland annat svenska, engelska, matematik, naturkunskap, data, samhällskunskap, historia, religionskunskap/livsåskådningsfrågor, miljö, ekologi och skapande verksamhet. Vi läser koncentrerat i olika teman eller ämnesblock. Vi utgår från väsentliga och övergripande frågor som vi bearbetar med litteraturstudier i skolan, studiebesök och fältarbete. Engelska och matematik är nivågrupperade ämnen.

Du kan läsa in grundskolan motsvarande årskurs 8 och 9 för att sedan gå vidare till de gymnasiegemensamma ämnena och få grundläggande behörighet för högskolestudier. Studietiden är 1- 4 år beroende på din studiebakgrund och dina mål. På kursen kan du studera i fyra olika nivåer.

Vi tar in i januari om vi har platser. Du behöver läsa minst två terminer för att få några behörigheter och kan därför inte få ut några behörigheter i juni om du börjar i januari. Men självklart kan du läsa vidare hos oss nästa läsår.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmänbildad med möjlighet att söka vidare till högskolan efter vårt tredje år.