Serier, illustration & animation - grund

Ansökan stängd
Skola:
Skarpnäcks folkhögskola
Plats:
Skarpnäck - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Personligt brev. Mer info om detta hittar du på sidan: https://skarpnacksfolkhogskola.se/vara-kurser/serier-illustration-animation/

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 aug 2023

Kostnader: Materialavgift: 1000 kr, som inkluderar kopieringskostnad, studiebesök/studieresor och skolgemensamt material. En inköpslista finns, över material som behöver köpas in till kursen. Kursdeltagaren står själv för inköp av material, motsvarande ca 1500 kr

Kontakt: Lovis Blixt

Telefon: 08-586 471 31

E-post:
lovis.blixt@skarpnacksfolkhogskola.se

Ett år med serier, illustration och animation - det kan bli din verklighet på Skarpnäcks folkhögskola. Utveckla ditt visuella berättande här och lär dig grundprinciperna inom animation!

Utbildningen vänder sig till dig som vill ta ett steg in i serie-, bilderboks- eller animationsvärlden, eller ge utrymme till att skapa det där projektet som du länge drömt om.

Du kommer kunna välja mellan serieteckning, illustration och animation som medium för uppgifter och egna projekt, vilket gör att du delvis kan styra kursens inriktning för dig personligen. Lärarna är kunniga inom alla dessa medium och vana att anpassa handledningarna individuellt. Kursens fokus är visuellt berättande genom serieteckning, bilderböcker, illustration och storyboarding, vilket kompletteras med grundkunskaper i animation genom animationsprinciperna och kortare animationer.

r kurs är för dig som:

• Vill skapa dina egna personliga serier, illustrationer och animationer!

• Vill utveckla dina berättartekniker.

• Är nyfiken på publicering, digitalisering och makt- och normfrågor.


På vår utbildning:

• Lär vi oss tillsammans, och jobbar på att gruppen ska vara en trygg och kreativ plattform för skapande.

• Utforskar vi serier, bilderböcker och animerade filmer.

• Får du till stor del välja om fokuset kommer ligga mer på serieteckning, illustration eller animation för din egen del, genom kortare uppgifter och längre projekt.

Kursen hette tidigare Serietecknarutbildningen och utvecklas detta år till ett bredare fokusområde. Kursens fokus är visuellt berättande genom serieteckning, bilderböcker, illustration och storyboarding, vilket kompletteras med grundkunskaper i animation genom animationsprinciperna och kortare animationer. 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Under året på Skarpnäcks Folkhögskola får du bland annat:
Övningar som triggar din kreativitet
Utveckla ditt tecknande, skrivande och animerande
Kunskap om avancerat bildberättande
Undersöka dramaturgi och storytelling
Bli publicerad i vår årliga antologi och ställa ut på galleri

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://skarpnacksfolkhogskola.se/vara-kurser/serier-illustration-animation/

Att pausa och läsa konst är det bästa jag gjort

Eira Westrin är AT-läkare i Karlskrona till vardags, men under läkarstudierna tog hon ett års studieuppehåll för att läsa fri konst på Östra Grevie folkhögskola i Skåne. Det är något som hon inte ångrar.

Läs hela artikeln

Skarpnäcks folkhögskola

Skolan ligger på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skolan medverkar aktivt i den lokala utvecklingen inom både miljö, kultur och fritid. Vi strävar efter en helhetssyn på samhället och människan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skarpnäcks folkhögskola
Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck

Telefon: 08 586 471 00
E-post: expeditionen@skarpnacksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.skarpnacksfolkhogskola.se/