Allmän kurser- januariintag

Behörighetsgivande kurs Skarpnäcks folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år 1 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

På våra fyra allmänna kurser arbetar vi med temastudier inom områden som natur, samhällskunskap, historia och religion. Men också ledarskap, psykologi, personlig utveckling och grupprocesser.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Fortsättningkurserna är för dig som har gått minst ett år på gymnasiet, har minst 800 poäng godkända eller arbetat heltid minst ett år. Du måste vara färdig med Svenska 1 (eller A) eller Svenska som andra språk 1 (eller A). Se hemsida för mer info.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024

Kostnader: 1050 kr/ termin som går till bokinköp, studiebesök, kopieringsmaterial och skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt: Anna Vormisto

Telefon: 08 586 471 25

E-post:
anna.vormisto@skarpnacksfolkhogskola.se

På allmänna kursen vill vi ge allmänbildning, en god grund för fortsatta studier, ökat självförtroende samt en berikande samvaro med andra vuxenstuderande.

Vi erbjuder ett rikt ämnesutbud och ger möjlighet till omväxlande studier i bland annat svenska, engelska, matematik, naturkunskap, data, samhällskunskap, historia, religionskunskap/livsåskådningsfrågor, miljö, ekologi och skapande verksamhet. Vi läser koncentrerat i olika teman eller ämnesblock. Vi utgår från väsentliga och övergripande frågor som vi bearbetar med litteraturstudier i skolan, studiebesök och fältarbete. Engelska och matematik är nivågrupperade ämnen.

Du kan läsa in de gymnasiegemensamma ämnena och få grundläggande behörighet för högskolestudier. Studietiden är 1- 4 år beroende på din studiebakgrund och dina mål. På kursen kan du studera i fyra olika inriktningar. Läs mer om våra profiler på vår webbplats.

Vi tar in i januari om vi har platser. Du behöver läsa minst två terminer för att få några behörigheter och kan därför inte få ut några behörigheter i juni om du börjar i januari. Men självklart kan du läsa vidare hos oss nästa läsår. Observera att om endast läser ett år och börjar i januari så får du din behörigheter och studieomdöme i samband med kursen slut. Runt 20 december. Sista dag för komplettering till högskolans vårantagning är 8 december. Det går inte att få ut intygen tidigare.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Skolans mål är deltagaren har erhållit de ämnen som tidigare saknats samt blivit allmänbildad och behörig att söka vidare till högskolan.

Skarpnäcks folkhögskola

Skolan ligger på Skarpnäcksfältet i sydöstra Stockholm. Skolan medverkar aktivt i den lokala utvecklingen inom både miljö, kultur och fritid. Vi strävar efter en helhetssyn på samhället och människan.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skarpnäcks folkhögskola
Fraktflygargatan 16
128 30 Skarpnäck

Telefon: 08 586 471 00
E-post: expeditionen@skarpnacksfolkhogskola.se
Webbadress: http://www.skarpnacksfolkhogskola.se/

Att gå tillbaka till skolbänken efter 20 år det bästa jag gjort

Egabo hade ett långt yrkesliv som undersköterska bakom sig när hon bestämde sig för att börja på folkhögskola. Genom att läsa Allmän kurs har hon nu fått behörighet att söka in till högskolan. Nu är siktet inställt på att bli sjuksköterska eller dietist.

Läs hela artikeln