Allmän kurs MUSIK/TEXT

Ansök nu

För dig som inte är klar med gymnasiet, som vill läsa behörighetsgivande ämnen på folkhögskola istället för komvux. För dig som samtidigt vill utvecklas som person, som vill hitta ett personligt uttryck och är intresserad av musik och text.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Beroende på förkunskaper och mål

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år, godkänd i Svenska, Engelska och Matematik åk 9 eller motsvarande. Vi ser gärna att du spelar något instrument.

Kostnader: 950 kr/termin Undervisningen är kostnadsfri, du betalar för kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet under skoltid, vissa måltider. Tillkommer: kostnader för viss kurslitteratur samt ev studieresa.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 16 aug 2021

Kontakt:
Stina Swedberg, admin

Telefon: SYV Halima Poljo 08-679 28 01 samt 076-007 73 69 halima.poljo@skeppsholmensfolkhogskola.se
E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se


Fler kurser inom: Allmän kurs , Gymnasienivå

Vi arbetar med att stärka rösten, spela i ensemble, träna rytmik och rörelse samt övar upp vår förmåga att nå fram från en scen. Vi sjunger och spelar. Vi utvecklar också förmågan till samarbete, arbetar med att stärka självförtroende och potentialer och tar till vara egna personliga förmågor. Vi arbetar med delaktighet både i ett större samhällsperspektiv och i den egna gruppen. Inga förkunskapskrav men stort intresse och vilja är viktigt i denna utvecklande kurs.

Du går i en sammanhållen klass med ca 18 deltagare. Du har schemalagd undervisning alla dagar i veckan. I kursen ingår även ett flertal studiebesök, stadsvandringar, kulturevenemang, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter. Du har en nära kontakt med dina lärare. Skolans studie- och yrkesvägledare finns också till hands för att hjälpa dig med din studieplanering. Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier.

Skolan erbjuder alla kärnämnen för grundläggande behörighet till högskola. Vilka ämnen du läser är delvis individuellt.  Engelska 5 och 6, Historia 1a1, Matematik 1b, Naturkunskap 1b, Religionskunskap 1, Samhällskunskap 1a1, samt Svenska 1, 2 och 3. 
För yrkeshögskolan krävs ovanstående ämnen förutom Sv/Sva 2 och 3 samt En 6
Tillval för den som vill: Samhällskunskap 1a2, Matematik 2.b 0 3, Historia 1a2 och Engelska 7.

Vi intervjuar innan vi antar och då kan du få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över. 

Du kan också läsa mer på skolans hemsida. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Godkända studier och uppfyllt omfattningskrav, ger behörighet till Universitet/högskola och/eller enbart, för den som vill det, Yrkeshögskola.