1-3 Allmän kurs MUSIK/TEXT

Ansök nu

1-3 Allmän kurs MUSIK/TEXT

Skeppsholmens folkhögskola

Ansök nu

Behörighetsgivande Allmän kurs för dej som inte är klar med gymnasiet. En Allmän kurs för dig som vill utvecklas som person, som vill hitta ett personligt uttryck och är intresserad av musik och text. Hur lång tid du behöver gå på Allmän kurs beror på tidigare gymnasiestudier eller arbetslivserfarenhet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Hur lång tid du behöver gå beror på förkunskaper och mål

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år, intyg på godkänt i Svenska, Engelska och Matematik från åk 9 eller motsvarande. Vi ser gärna att du spelar något instrument.

Kostnader: 950 kr/termin - se skolans hemsida

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 10 jan 2022

Kontakt:
Stina Swedberg, admin

Telefon: SYV Halima Poljo 076-007 73 69
E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se


På Allmän kurs Musik/Text arbetar med att stärka rösten, spela i ensemble samt övar upp vår förmåga att skriva. Vi utvecklar också förmågan till samarbete, arbetar med att stärka självförtroende och potentialer och tar till vara egna personliga förmågor. Vi arbetar med delaktighet både i ett större samhällsperspektiv och i den egna gruppen. Inga förkunskapskrav men stort intresse och vilja är viktigt i denna utvecklande kurs.

Allmän kurs Musik/Text är en sammanhållen klass med ca 18 deltagare. Du har schemalagd undervisning alla dagar i veckan. I kursen ingår även ett flertal studiebesök, stadsvandringar, kulturevenemang, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter. Du har en nära kontakt med dina lärare. Skolans studie- och yrkesvägledare finns också till hands för att hjälpa dig med din studieplanering. Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier.

Allmän kurs Musik/text erbjuder alla kärnämnen för grundläggande behörighet till högskola. Vilka ämnen du läser är delvis individuellt.  Engelska 5 och 6, Historia 1a1, Matematik 1b, Naturkunskap 1b, Religionskunskap 1, Samhällskunskap 1a1, samt Svenska 1, 2 och 3. 
För yrkeshögskolan krävs inte Sv/Sva 2 och 3 samt En 6
Tillval för den som vill: Samhällskunskap 1a2, Matematik 2b, Ma 3, Historia 1a2 och Engelska 7 

Vi intervjuar innan vi antar och då kan du få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över.  Du kan också läsa mer om Allmän kurs MUSIK/TEXT på skolans hemsida. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Godkända studier och uppfyllt omfattningskrav, ger behörighet till Universitet/högskola och/eller enbart, för den som vill det, Yrkeshögskola.