Foto- och filmkurs

Ansök nu

Vill du bli bättre på att fotografera och filma? Denna utvecklande och innehållsrika kurs riktar sig till dig som vill utvecklas inom båda dessa professioner. 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 25%

Längd: 1 termin, 12 träffar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några tidigare erfarenheter från att ha arbetat med foto eller film, vi börjar från scratch. Kursen är perfekt för dig som arbetar som kommunikatör, med marknadsföring, storytelling eller bara vill utveckla ditt foto- och filmintresse.

Kostnader: 800 kr Undervisningen är kostnadsfri. Förbrukningsavgifter täcker bland annat kopiering, visst undervisningsmaterial, försäkring, tillgång till internet/kamera.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 1 feb 2022 - 3 maj 2022

Kontakt:
Stina Kåhrström

Telefon:
E-post:
info@skeppsholmensfolkhogskola.se


Vi startar upp med genomgång av systemkameran, som kommer att vara det verktyg vi använder för både fotografering och filmning. Vi går igenom grunder inom fotografi och behandlar bildanalys, komposition, ljus och avancerar till att arbeta med blixtar i studio. Utgångspunkten är att du kommer att utvecklas inom fotografi. Vi samtalar om bildskapande och budskap och lär också av varandra i gruppen.

Vi går igenom de kunskaper du behöver för att skapa en egen film. Vi börjar med att gå igenom det förarbete som krävs genom brainstorming, synopsis, manus, storyboard och pitch. Vi varvar teori med praktiska övningar inom ljud, ljus, kamerans funktioner, kameraföring och övrig inspelningsutrustning. Avslutningsvis går vi igenom redigering, ljudlägga och konverterar till rätt format.

Läs mer på skolans hemsida

Länk till kursen på skolans webbplats
https://skeppsholmensfolkhogskola.se/foto-och-filmkurs/