Allmän kurs - DESIGN/MEDIA

Behörighetsgivande kurs Skeppsholmens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Hur lång tid du ska gå beror på förkunskaper och mål.
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs - DESIGN/MEDIA är för dej som vill ha behörighet till högskola/universitet och samtidigt vill studera grunderna i design och media. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år, intyg på godkänt i svenska, engelska och matematik grund eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023

Kostnader: 950 kr/termin - se skolans hemsida

Kontakt: Stina Swedberg, admin

Telefon: 076-007 73 69

E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se

På Allmän kurs - DESIGN/MEDIA erbjuds du alla kärnämnen för grundläggande behörighet till högskola samt en del tillval för den som vill. Vilka ämnen du läser är delvis individuellt. Svenska, engelska och matematik är nivågrupperad undervisning, alla andra ämnen ingår i teman. 

Design.
 Du kommer att studera olika formspråk och testa dig fram med designprocessen som grund. Du kommer att få prova på grafisk formgivning, mode- och industridesign, inredningsarkitektur, arkitektur och materialkunskap där olika skiss- och rittekniker, samt modellbygge ingår. I projekt från idé till färdig produkt testar du olika kreativa processer med brainstorming och problemlösning. Vi arbetar med adobe-program såsom Indesign och Illustrator. 

Media. Vi går igenom grunder inom fotografi, så som kamerans funktioner, komposition och ljus. Därefter avancerar du till att arbeta med blixtar i studio och bildbehandling.  Du får kunskaper kring att skapa en egen film och lär dig arbeta med ljud, ljus, dramaturgi och filmredigering. Vi arbetar med adobe-program såsom Photoshop och Premiere. Är du intresserad av specialeffekter finns green-screen och After effects. 

Deltagare och personal arbetar nära varandra med planering, innehåll och form för utförande. Vi strävar efter att du ska bli delaktig och känna motivation och glädje i dina studier

Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier.

Lärarna kallar till intervju. Du kan då få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över.

Observera att detta är en Allmän kurs där inriktningen DESIGN/MEDIA utgör 20-25% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Godkända studier och uppfyllt omfattningskrav, ger behörighet till Universitet/högskola och/eller enbart, för den som vill det, Yrkeshögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://skeppsholmensfolkhogskola.se/allman-kurs-design-och-media/

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln