Allmän kurs DESIGN/MEDIA

Behörighetsgivande kurs Skeppsholmens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Hur lång tid du ska gå beror på förkunskaper och mål.
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

En Allmän kurs för dej som vill ha behörighet till högskola/universitet och samtidigt vill studera grunderna i design och media. 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år, intyg på godkänt i svenska, engelska och matematik grund eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023

Kostnader: 950 kr/termin - se skolans hemsida

Kontakt: Stina Swedberg, admin

Telefon: 076-007 73 69

E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se

En Allmän kurs där inriktningen utgör 20-25% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Skolan erbjuder alla kärnämnen för grundläggande behörighet till högskola. Vilka ämnen du läser är delvis individuellt.  Engelska 5 och 6, Historia 1a1, Matematik 1b, Naturkunskap 1a, Religionskunskap 1, Samhällskunskap 1a1, samt Svenska 1, 2 och 3 (eller som andraspråk)
För yrkeshögskolan - som ovan förutom Sv 2 och 3 samt En 6
Tillval: Samhällskunskap 1a2, Matematik 2b och 3, Historia 1a2 och Engelska 7. 

Design.
Du kommer att studera olika formspråk och testa dig fram med designprocessen som grund. Du kommer att få prova på grafisk formgivning, mode- och industridesign, inredningsarkitektur, arkitektur och materialkunskap där olika skiss- och rittekniker, samt modellbygge ingår. I projekt från idé till färdig produkt testar du olika kreativa processer med brainstorming och problemlösning. Vi arbetar med adobe-program såsom Indesign och Illustrator. 

Media. Vi går igenom grunder inom fotografi, så som kamerans funktioner, komposition och ljus. Därefter avancerar du till att arbeta med blixtar i studio och bildbehandling.  Du får kunskaper kring att skapa en egen film och lär dig arbeta med ljud, ljus, dramaturgi och filmredigering. Vi arbetar med adobe-program såsom Photoshop och Premiere. Är du intresserad av specialeffekter finns green-screen och After effects. 

Deltagare och personal arbetar nära varandra med planering, innehåll och form för utförande. Vi strävar efter att du ska bli delaktig och känna motivation och glädje i dina studier

Du går i en sammanhållen klass med ca 18 deltagare. Du har schemalagd undervisning alla dagar i veckan. I kursen ingår även ett flertal studiebesök, stadsvandringar, kulturevenemang, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter.  Skolans studie- och yrkesvägledare finns också till hands för att hjälpa dig med din studieplanering. Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier.

Vi intervjuar alla som söker och då kan du få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över.  Du kan också läsa mer om kursen på skolans hemsida. 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Godkända studier och uppfyllt omfattningskrav, ger behörighet till Universitet/högskola och/eller enbart, för den som vill det, Yrkeshögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://skeppsholmensfolkhogskola.se/allman-kurs-design-och-media/

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/