Allmän kurs KONST/IDÉ

Behörighetsgivande kurs Skeppsholmens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Hur lång tid du behöver gå beror på förkunskaper och mål
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs för dig som vill ha behörighet till högre studier, utveckla ditt skapande, pröva olika material och estetiska uttryck.  

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: 18 år, krav på godkänt i svenska, engelska och matematik grund eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023

Kostnader: 950 kr/termin - se skolans hemsida.

Kontakt: Stina Swedberg admin

Telefon: 076-007 73 69

E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se

Allmän kurs – KONST/IDÉ är för dig som har intresse av att utforska olika konstnärliga uttryck för att utveckla projekt och idéer.  Vi prövar olika arbetssätt och söker nya vägar till kunskap, inom både praktiskt arbete och teori. Det är därför viktigt att du är nyfiken på att pröva nya saker och har vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra. Observera att detta är en Allmän kurs där inriktningen utgör 20-25% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Du går i en sammanhållen klass med ca 18 deltagare. Du har schemalagd undervisning alla dagar i veckan. I kursen ingår även ett flertal studiebesök, stadsvandringar, kulturevenemang, utflykter och gemensamma sociala aktiviteter. Du har en nära kontakt med dina lärare. Skolans studie- och yrkesvägledare finns också till hands för att hjälpa dig med din studieplanering. Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier.

Du erbjuds alla kärnämnen för grundläggande behörighet till högskola. Vilka ämnen du läser är delvis individuellt.  Engelska 5 och 6, Historia 1a1, Matematik 1b, Naturkunskap 1b, Religionskunskap 1, Samhällskunskap 1a1, samt Svenska 1, 2 och 3. 
För yrkeshögskolan krävs inte Sv/Sva 2 och 3, inte heller En 6.
Tillval för den som vill: Samhällskunskap 1a2, Matematik 2b och 3, Historia 1a2 och Engelska 7 

Vi intervjuar alla som söker denna Allmänna kurs. Du kan då få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över. Du kan också läsa mer om kursen på skolans hemsida.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Godkända studier och uppfyllt omfattningskrav, ger behörighet till Universitet/högskola och/eller enbart, för den som vill det, Yrkeshögskola.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://skeppsholmensfolkhogskola.se/allman-kurs-uttrycka/

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/