Allmän kurs - KONST/IDÉ

Behörighetsgivande kurs Skeppsholmens folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Allmän kurs - KONST/IDÉ är för dig som vill ha grundläggande behörighet till högre studier och samtidigt utveckla ditt intresse för konst och skapande.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 18 år, krav på godkänt i svenska, engelska och matematik grund eller motsvarande.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024

Kostnader: 950 kr/termin - se skolans hemsida.

Kontakt: Stina Swedberg admin

Telefon: 076-007 7402

E-post:
stina.swedberg@skeppsholmensfolkhogskola.se

Du erbjuds alla kärnämnen för grundläggande behörighet till Högskola/Universitet samt en del tillval för den som vill. Vilka ämnen du läser är delvis individuellt. Svenska, engelska och matematik är nivågrupperad undervisning, alla andra ämnen ingår i teman.

Inriktningen Konst/Idé innebär att du utforskar olika konstnärliga uttryck. Du behöver inte ha några speciella förkunskaper men ett intresse för konst. Det är viktigt att du är nyfiken på att pröva nya saker och har vilja att dela med dig av dina kunskaper till andra.

Du får möjlighet att utveckla konstprojekt, från idéskiss till färdigt verk, både egna och gemensamma. Vi prövar allt från måleri och skulptur till hantverk, rörlig bild, installation och performance. Vi tittar på idé- och kulturhistoria, hur den kan hänga samman med nutida frågeställningar och våra konstprojekt. Gemensamt arbetar vi för att det vi gör ställs ut och når en publik.

Under vårterminen gör klassen en gemensam resa. Du väljer resmål tillsammans med dina kurskamrater. Vi förbereder oss inför resan och studerar resmålet ur olika aspekter.

Vi har höga krav på närvaro och förväntar oss att du kommer delta aktivt i undervisningen och ta ansvar för dina studier.

Lärarna kallar till intervjuDå kan du få svar på frågor som rör behörighet, hur lång tid du behöver gå och annat som du kanske undrar över. 

Observera att detta är en Allmän kurs där inriktningen utgör c:a 20% och övrig tid ägnas åt behörighetsgivande ämnen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du är förberedd och har uppnått den grundläggande behörighet till Universitet/högskola eller till Yrkeshögskolan. Du har, förmodligen, dessutom utvecklats som person och haft en fin tid i ditt liv.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://skeppsholmensfolkhogskola.se/allman-kurs-uttrycka/

Skeppsholmens folkhögskola

Skeppsholmens folkhögskola vill vara en inspirerande plats för vuxna som vill studera. Lärandet sker i en öppen, nyfiken miljö där man möter varandra med respekt. Grunden är alla människors lika värde.

Läs mer om skolan

Postadress:
Skeppsholmens folkhögskola
Slupskjulsvägen 12
111 49 Stockholm

Besöksadress: Slupskjulsvägen 12, 111 49 Stockholm

Telefon: 08-679 28 00
E-post: info@skeppsholmensfolkhogskola.se
Webbadress: http://skeppsholmensfolkhogskola.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln