Teckenspråk Bas – Heltid

Profilkurs Södertörns folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år (38 veckor)
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du lära dig teckenspråk? Vill du kunna söka jobb där du behöver ha teckenspråkskompetens? Är du nyfiken på språk? Då är Teckenspråk Bas rätt för dig!

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år och skriva ett personligt brev i och med din ansökan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kostnader: Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter.

Kontakt: Karin Zetterman

Telefon: 08-745 82 07

E-post:
karin.zetterman@sodertorn.fhsk.se

Lär dig svenskt teckenspråk på heltid

Kursen vänder sig till dig som är nyfiken på teckenspråk och som vill kunna kommunicera med teckenspråkiga. Kanske har du själv ett behov av att lära dig språket på grund av en hörselnedsättning, kanske behöver du teckenspråkskunskaper i arbetet eller är du helt enkelt bara intresserad av språk? Oavsett anledning är du välkommen att söka till Teckenspråk Bas. För att kunna antas måste du vara minst 18 år eller fylla 18 år samma år du söker. Du behöver inte ha några förkunskaper i teckenspråk när du börjar på kursen.

Teckenspråk Bas är en ettårig grundkurs på heltid där du lär dig att kommunicera på svenskt teckenspråk på vardagsnivå. Du får kunskap om teckenspråkets uppbyggnad och som en kort introduktion får du även öva på att översätta mellan svenska och svenskt teckenspråk. Vi har lärarledd undervisning 20 timmar per vecka. Kursen ges i Stockholm och undervisningen sker under trevliga former med våra duktiga och omtyckta lärare.

Efter kursen får du ett kursintyg och har goda möjligheter att söka arbeten där teckenspråkskompetens efterfrågas. Du kan också studera vidare till exempelvis teckenspråkstolk.

Undervisningen är gratis men vi tar ut en serviceavgift på 800 kr/termin för internet, försäkring, kopiering och skolgemensamma aktiviteter. Kursen är CSN-berättigad. Du ansöker om studiemedel direkt på CSN:s hemsida.

Ansökan och antagning

Du ansöker till kursen digitalt och via vår administrativa plattform Schoolsoft. När du har klickat på ansökningslänken skickas du direkt till Schoolsoft, där loggar du in (eller skapar ett eget konto om du inte redan har ett) och kan sedan fylla i ansökningsformuläret enligt anvisningarna på skärmen. I och med din ansökan ska du skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv och varför du söker till kursen.

Kursen ges under förutsättningen att minst 12 deltagare kan antas. Om skolan måste göra ett urval bland dig och andra sökande görs urvalet baserat på det personliga brevet. Skolan gör bedömningen utifrån din motivations- och ambitionsnivå.

Antagningsbesked skickas ut till din registrerade e-postadress. Det är skolan som bedömer dina förutsättningar att kunna tillgodogöra dig kursen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://www.sodertorn.fhsk.se/kurser/teckensprakskurs

Södertörns folkhögskola

Södertörns folkhögskola är en dagfolkhögskola som finns på två platser i Stockholms län. I Solna ges Allmän kurs för dig som vill ha gymnasiebehörighet. I Liljeholmen ges utbildning till teckenspråkstolk- och dövblindtolk samt en skrivtolkutbildning och flera kortkurser i teckenspråk bl.a. till föräldrar med döva barn, TUFF.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södertörns folkhögskola
Box 44055
100 73 Stockholm

Besöksadress: Årstaängsvägen 9, 117 43 Stockholm

Telefon: 08-500 207 50
E-post: info@sodertorn.fhsk.se
Webbadress: http://www.sodertorn.fhsk.se/