Vill du lära dig animera med en iPad? Drömmer du om att spela in en berättelse med ljudeffekter eller att designa en affisch? Har du tänkt att det vore roligt att kombinera teckningar med digitala collage?

 

Kursen vänder sig främst till dig som längtar efter digital inspiration och digitalt skapande på ett lekfullt sätt, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att experimentera med ditt digitala skapande och reflektera över dina arbeten samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Studietakt: 30%

Längd: 11 veckor

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Alla är välkomna att söka kursen. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning.

Kostnader: 1500 kr i materialavgift

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 21 sep 2020 - 6 dec 2020

Kontakt:

Telefon: 08-46506650
E-post:
info@sodrastockholm.se

Om kursen

På kursen utforskar vi med lust och nyfikenhet t ex fotografi, teckning, rörlig bild, berättande och ljud. Vi använder främst iPad som arbetsverktyg med fokus på olika kreativa appar som vi experimenterar med. Det digitala arbetet varvas med att använda andra verktyg som penslar, färg, papper och pennor och kombinerar de olika uttrycksformerna. Kursen inspireras av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker.

 

Kursens upplägg

Under kursen träffas vi vid tre olika tillfällen på skolan. Vid varje tillfälle ses vi två dagar i rad (torsdagar och fredagar). Däremellan arbetar vi med kreativa uppdrag på distans via en digital plattform, där vi delar med oss av tankar, tips, erfarenheter och de arbeten vi har skapat. Kursen har en egen blogg där veckans uppdrag presenteras.

 

Teknisk information

Vi arbetar i Apple-miljöer på skolan (iPad och Mac-datorer). När vi arbetar på skolan använder vi skolans iPad´s. När du arbetar på distans är det fördelaktigt om du har tillgång till en iPad, men met går bra att arbeta i Android-miljö med snarlika appar som vi använder på iPad. I distansarbetet med datorer använder vi oss av internetbaserade program som alla deltagare kan ha tillgång till.

 

Vem kan söka

Alla är välkomna att söka kursen som vänder sig såväl till entusiastiska nybörjare som till de som är erfarna med digital teknik. Du ska ha förkunskaper om hur du kan mejla eller dela bilder och det är bra om du känner till Google Drive-miljön som vi jobbar mycket i. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning. Du ska ha fyllt 18 år det år som kursen påbörjas.


 
 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://sodrastockholm.se/kurser/atelje-digital/