Levande verkstad - Pedagogutbildning

Södra Stockholms folkhögskola


Ansök nu
Välkommen till Levande Verkstads Pedagogutbildning! Vill du jobba med kreativitet, skaparlust och upptäckarglädje? En utbildning för hand, tanke och känsla.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att läsa andra året på deltid kräver vi att du redan har en pedagogutbildning. Om du vill läsa två år på heltid ser vi gärna att du har utbildning i socialt eller konstnärligt arbete och arbetslivserfarenhet av att leda grupper. Läs mer i brödtexten.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en materialavgift som är 4000 kronor/termin.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2020 - 18 dec 2020

Kontakt:

Telefon: 08-465 066 50
E-post:
info@sodrastockholm.se

Välkommen till Levande Verkstads Pedagogutbildning

I Levande Verkstad får du möjlighet att släppa loss den skapande förmågan som alla besitter. Du får experimentera och utveckla dina idéer individuellt och i grupp. Med lust och fantasi skapar vi i olika två- och tredimensionella material. Så som färg, form, återbruk, naturmaterial, textil, lera, gips, trä, digitala tekniker i foto och film, kreativt skrivande m.m.
 

För dig som vill bli Levande Verkstadspedagog och leda grupper i detta har vi nu
utvecklat pedagogutbildningen i två spår:
 

Första året är en heltidsutbildning där alla går tillsammans och undersöker olika material och tekniker. Vi arbetar med litteratur kring kreativitet och skapande, både i ord och bild. Vi reflekterar kring Levande Verkstads metoder, pedagogik och förhållningssätt samt genomför en kortare praktik. Mot slutet av första året jobbar vi med utställningsteknik och bygger ett Öppet Hus.
I studieavgiften ingår material, studiebesök, utställningar, litteratur och en resa som vi gör tillsammans.


Andra året kan du som redan har en annan pedagogutbildning välja att studera halvfart på distans. Vi träffas två dagar vid fyra respektive fem olika tillfällen under varje termin då vi har materialfördjupning och reflekterar över våra pedagogroller. Däremellan sker utbildningen i ett digitalt klassrum.
I samarbete med Högskolan i Gävle kan du läsa Bildpedagogik A (30 högskolepoäng) och du gör de praktiska momenten hos oss och de teoretiska mot Gävle. Vid de fysiska träffarna kommer du även att möta dina klasskompisar från år 1.


Om du väljer att studera andra året på heltid kommer du att fördjupa dig ytterligare i olika material, göra längre praktikperioder med praktikbearbetning, få projektkunskaper, individuell handledning samt genomföra ett eget projekt. Även i det här alternativet så har du möjlighet att läsa Bildpedagogik A mot Högskolan i Gävle och göra de praktiska momenten hos oss och de teoretiska mot Gävle. Under kursen kommer du utöver dina klasskompisar från år 1 även att möta deltagare och lärare från Projektverkstan/ Vidareverkstan.


Läs mer  Levande Verkstadsmetoden och www.comeoncreate.se
Läs mer om Adelyne Cross

Utbildningen passar dig som vill utveckla dina ledaregenskaper och ditt eget personliga,
kreativa uttryck. Du brinner för skapandets olika möjligheter och för att få andra att
utveckla sin kreativitet. Du tycker att det är spännande med gruppdynamik och ser betydelsen av grupprocessen för individens möjlighet till utveckling. Du uppskattar en blandning av både teoretiska och praktiska moment.


Antagningskrav
För att läsa andra året på deltid kräver vi att du redan har en pedagogutbildning.

Om du vill läsa två år på heltid ser vi gärna att du har utbildning i socialt eller konstnärligt arbete och arbetslivserfarenhet av att leda grupper.


Har du en pedagogutbildning kan du givetvis välja att läsa två år på heltid.

Övrigt
Det finns möjlighet att gå någon kortare kurs för att prova på vårt arbetssätt. Se hemsidan www.sodrastockholm.se.