Gatans Galleri - En konstkurs som tar plats.

Ansök nu

Gatans Galleri - En konstkurs som tar plats.

Södra Stockholms folkhögskola

Ansök nu

Gatans Galleri är kursen som genom konst och skapande synliggör, diskuterar och undersöker samtiden och funderar över framtidens möjligheter. Kursens klassrum är delat mellan skolans ateljé och de utrymmen vi äger gemensamt i staden och naturen

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 termin

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några förkunskaper. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år då kursen börjar. Du ansöker med ett personligt brev och kallas till en intervju.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 2800 kronor i materialavgift.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 17 jan 2022 - 3 jun 2022

Plats för kursen: Kursens klassrum är delat mellan vår ateljé i Slagsta och de utrymmen vi äger gemensamt i staden så som torg, parker, bibliotek, museum.

Kontakt:

Telefon: 08-684 619 00
E-post:
info@sodrastockholm.se


Om kursen

Gatans Galleri är en praktisk och teoretisk terminsskurs i konst. Kursen tar sig an samtidskonsten på ett nyfiket och engagerat sätt. Vilka frågor och uttryck är aktuella inom konsten idag? Vi möter konsten och samtiden via utställningar, artiklar, konstnärer och studiebesök. 

Då kursen först och främst är skapande kommer du att få arbeta med en rad olika material och tekniker från grunden. Vi hittar inspiration till skapandet i de stora frågorna och i vardagslivet och vi lär känna staden vi bor i. Ateljén på skolan är vårt laboratorium där vi prövar oss fram till olika konstnärliga uttryck. Kursen tillvaratar gruppens styrka för att experimentera och reflektera och vi skapar både i grupp och individuellt. 

Under kursens gång rör vi oss utomhus på olika platser i staden och naturen. Ibland gestaltar vi på plats och andra gånger visar vi upp våra ateljéarbeten utomhus. Vi prövar olika uttryck från klassiskt måleri till digital ljudkonst för att förändra och påverka stadens skrymslen och vrår. 

Läs mer om kursen på vår hemsida genom att klicka här!

Kursen har inga förkunskapskrav,  du ansöker och kallas till intervju.

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://sodrastockholm.se/kurser/gatans-galleri/