Poesi, berättande och skapande sommarkurs

Sommar/helg/veckokurs Södra Stockholms folkhögskola
Ansökan stängd
  • Studietakt:
    100%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    Ansökan är stängd
  • Kurstyp:
    Sommar/helg/veckokurs

Skrivkurs: Poesi, berättande och skapande

Längtar du efter att skriva och komma i kontakt med din kreativitet?

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 13 jun 2022 - 17 jun 2022

Kostnader: 500 kr i materialavgift

Kontakt: Staffan Kahn

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
info@sodrastockholm.se

Om kursen

Det här är en kurs där vi utforskar och upptäcker poesi och berättande genom kortare och längre skrivövningar. Vi låter oss också inspireras av andra konstnärliga uttryck: bild, musik, rörelse och drama. Kursen innehåller övningar som aktiverar minnen, flera sinnen, associationer och skapar flöde. Tillsammans utforskar vi vår kreativitet. På ett lekfullt sätt öppnar vi dörren till det kreativa skrivandet och vårt skapande. Vi läser och samtalar om text; etablerade författares texter och texter skrivna under kursens gång av deltagarna. 

Inga förkunskaper krävs.

 

Kursledare: Alva Uddenberg är skrivpedagog, diplomerad uttryckande konstterapeut och folkhögskollärare. Hon arbetar som skrivarlärare på Sundbybergs folkhögskola, håller kortare kurser och workshop inom kreativt skapande. Sedan 2001 har hon arbetat med skrivarkurser. 2007 kom hennes diktsamling “Jag önskar rymden fanns i oss alla”.

 

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln