• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 vecka
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 3 jul 2023 - 7 jul 2023

Plats för kursen: Kursens klassrum är en av våra ateljéer i Slagsta

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 1 500 kronor i materialavgift.

Kontakt: Jon Johansson

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
jon.johansson@live.com

Om kursen

I den här kursen får du lära dig olika tekniker för att laga, vårda och förändra dina kläder. Att laga och förändra befintliga plagg är inte bara roligt, det är också miljövänligt och ekonomiskt. Under en vecka i sommar går vi utifrån dina behov igenom olika grundtekniker som du behöver för att laga dina älskade plagg eller förändra det senaste loppisfyndet.
För att förändra plagg lär vi oss sådant som att vända kragar och lägga upp byxben. Lagningstekniker omfattar sådant som att laga jeans på maskin, göra förstärkningar eller göra synliga lagningar inspirerat av den japanska broderitekniken sashiko.

Veckan börjar med en dag då vi tillsammans går igenom redskap och materiallära. Resten av veckan arbetar deltagarna med sina egna projekt. Du kan ta med dig ett eller flera plagg som du vill laga men du kan också fokusera på att lära dig flera olika tekniker med hjälp av provlappar.

Kursledare: Jon Johansson, pedagog och textilhantverkare utbildad vid tillskärarakademien.

Förkunskapskrav: Inga

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://sodrastockholm.se/kurser/lappaolaga

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln