Projektverkstan - en kurs för din framtid

Profilkurs Södra Stockholms folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Har du en idé som du brinner för och vill genomföra? Projektverkstan är en 1-årig kurs där du får praktiska kunskaper inom projektarbete och tillämpar dessa på ditt eget projekt.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Din formella skolbakgrund kan variera. Beskriv din projektidé och du blir kallad till en intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men för studiematerial, studiebesök mm tar skolan en avgift på 1800 kr/termin

Kontakt: Tova Björkquist

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
tova.bjorkquist@sodrastockholm.se

Om kursen

Projektverkstan tillvaratar gruppens styrka för att förverkliga individens drömmar. Tjugo olika projekt möts i en kollektiv lärprocess där din projektidé får stöd och återkoppling från andra deltagare, samtidigt som du får nya kunskaper inom projektarbete och tid att genomföra ditt projekt.

Deltagare har har genom åren t ex arbetat med musik, hantverk, konst, serier, design, skrivande, stand up, magi, aktivism, podcast, teater, foto. Du behöver ha viss erfarenhet inom ditt område sedan tidigare. Ditt projekt kan vara litet eller stort, personligt eller utåtriktat, smalt eller brett. 

Höstterminen består av gemensam undervisning och dagar då du arbetar inom det egna projektet. Lektionerna kan handla om projektledning, omvärldsanalys, planering, feedback, kommunikation, ekonomi. Vi arbetar även med gemenskap i gruppen, inblick i varandras projekt och tar del av kulturliv och samhällsdebatt. 

Under vårterminen har du mer tid för arbete i det egna projektet. Du arbetar utifrån din projektplan och får handledning individuellt och i grupp. Träffarnas innehåll under våren planeras utifrån deltagarnas egna önskemål och behov. Under åren har vi bland annat haft träffar om marknadsföring, stresshantering, budget och bildhantering. 

Det finns möjlighet att vara i skolans lokaler utanför lektionstid. Här finns bland annat rum för att repa musik eller teater, fota och redigera film. Viss utrustning går som kameror, stativ och mikrofoner går att låna. 

Vem kan söka?

Kursen passar dig som har viss erfarenhet inom ditt område, men också dig som varit verksam inom ditt fält en lite längre tid, men kanske vill hitta nya vägar. Din formella skolbakgrund kan variera, det är passionen som avgör! Välkommen att ansöka med din projektidé. Vi genomför sedan gruppintervjuer där du får får berätta mer om ditt projekt och får mer information om kursen. 

Vidareverkstan – påbyggnadskurs efter Projektverkstan

Efter att du har gått Projektverkstan kan du studera vidare hos oss på Vidareverkstan. Du kan studera på Vidareverkstan i en eller flera terminer. För att ansöka till Vidareverkstan skickar du e‑post till info@sodrastockholm.se.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sodrastockholm.se/kurser/projektverkstan/

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln