Ateljé Digital - distans

Profilkurs, Distanskurs Södra Stockholms folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  12 veckor
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Vill du lära dig animera med iPad? Drömmer du om att spela in en berättelse med ljudeffekter eller designa en affisch? Har du tänkt att det vore roligt att kombinera teckning med digitala collage?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Alla är välkomna att söka kursen. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 6 feb 2023 - 28 apr 2023

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: 1300 kr i materialavgift

Kontakt: Mats Ljus

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
mats.ljus@sodrastockholm.se

Kursen vänder sig främst till dig som längtar efter digital inspiration och digitalt skapande på ett lekfullt sätt, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att experimentera med ditt digitala skapande och reflektera över dina arbeten samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet. 

Om kursen

På kursen utforskar vi med lust och nyfikenhet t ex fotografi, teckning, rörlig bild, berättande och ljud. Vi använder främst iPad som arbetsverktyg med fokus på olika kreativa appar som vi experimenterar med. Det digitala arbetet varvas med att använda andra verktyg som penslar, färg, papper och pennor och kombinerar de olika uttrycksformerna. Kursen inspireras av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker. 

Kursens upplägg

Under kursen träffas vi vid tre olika tillfällen på skolan 17-18 februari, 17-18 mars och 21-22 april. Vid varje tillfälle ses vi två dagar i rad (fredagar-lördag). Dessa träffar är obligatoriska på plats på skolan. Det går inte att tillgodose sig undervisningen dessa dagar på annat sätt.

Däremellan arbetar vi med kreativa uppdrag på distans via en digital plattform, där vi delar med oss av tankar, tips, erfarenheter och de arbeten vi har skapat. Kursen har en egen blogg där veckans uppdrag presenteras.

Teknisk information
Du behöver ha eller skaffa ett Google-konto (gmail) för att kunna arbeta i kursen, då både du och vi sparar och delar information, instruktioner och uppdrag via Google Drive. Ett Google-konto är gratis.

När vi arbetar på skolan använder vi skolans iPads. När du arbetar på distans är det fördelaktigt om du har tillgång till en egen iPad, då du kommer få distansuppdrag i appar vi använt under träffarna.  

Vem kan söka

Alla är välkomna att söka kursen som vänder sig såväl till entusiastiska nybörjare som till de som är erfarna med digital teknik. Du ska ha förkunskaper om hur du kan mejla eller dela bilder och det är bra om du känner till Google Drive-miljön som vi jobbar mycket i. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning. Du ska ha fyllt 18 år det år som kursen påbörjas.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://sodrastockholm.se/kurser/atelje-digital/

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/