Konstkursen Gatans Galleri

Profilkurs Södra Stockholms folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Genom konst och skapande undersöker vi samtiden, funderar över och diskuterar framtidens möjligheter. Klassrummet är delat mellan skolans ateljé och de utrymmen vi äger gemensamt i staden och naturen.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du behöver inte ha några förkunskaper. Det enda som krävs är att du har fyllt 18 år då kursen börjar. Du ansöker med ett personligt brev och kallas till en intervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 jan 2023 - 2 jun 2023

Plats för kursen: Kursens klassrum är delat mellan vår ateljé i Slagsta och de utrymmen vi äger gemensamt i staden så som torg, parker, bibliotek, museum.

Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar 2800 kronor i materialavgift.

Kontakt: Mats Ljus

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
mats.ljus@sodrastockholm.se

Om kursen

Konstkursen Gatans Galleri är en praktisk och lättsamt teoretisk terminskurs som tar sig an samtidskonsten på ett nyfiket och engagerat sätt. Genom utställningar, artiklar, möten med konstnärer och studiebesök tar vi del av vilka frågor och uttryck som är aktuella inom konsten idag. 

Då kursen framför allt är skapande kommer du att få arbeta i tematiska block med olika material och tekniker från grunden. Exempel på tekniker och metoder som vi prövar är måleri, teckning, fotografi, digitala tekniker, skulptur, ljudkonst, textil, återbruk, skrivande och performance. Detta kan variera från termin till termin, men vi testar både analoga och digitala tekniker för att undersöka samtidens frågor genom konsten. Ateljén på skolan är vårt laboratorium där vi prövar oss fram till olika konstnärliga uttryck.

Under kursens gång rör vi oss också utomhus på olika platser - från konsthall till skog och lär känna stadens uttryck. Kursen tillvaratar gruppens styrka och erfarenheter för att experimentera och reflektera och vi skapar både i grupp och individuellt. 

Vem kan söka?

Inga fökunskaper eller arbetsprover krävs. Du behöver ha fyllt 18 år då kursen örjar.

Kursen passar dig som är intresserad av konst och vill prova olika material och tekniker. Du ansöker med ett personligt brev och kallas till en intervju.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
http://sodrastockholm.se/kurser/gatans-galleri/

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln