Ateljé Digital - distans

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Södra Stockholms folkhögskola
Plats:
Norsborg - Stockholms län
Längd:
12 veckor
Studietakt:
25%
Kurstyp:
Profilkurs, Distanskurs
Ansök senast:
Löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Alla är välkomna att söka kursen. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 9 sep 2024 - 29 nov 2024

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Kostnader: 1300 kr i materialavgift

Kontakt: Mats Ljus

Telefon: 08-684 619 00

E-post:
mats.ljus@sodrastockholm.se

Vill du vara kreativ med en iPad? Drömmer du om att spela in en berättelse med ljudeffekter, designa en affisch eller kombinera fotografi och teckning i digitala collage?

Kursen vänder sig främst till dig som längtar efter digital inspiration och digitalt skapande på ett lekfullt sätt, både yrkesmässigt och privat. Du får möjlighet att experimentera med ditt digitala skapande och reflektera över dina arbeten samtidigt som du utvecklar din egen kreativitet. 

Om kursen

På Ateljé Digital utforskar vi med lust och nyfikenhet t ex fotografi, digital teckning, rörlig bild, berättande och ljud. Vi använder Apple iPad som arbetsverktyg med fokus på att prova olika kreativa appar som vi experimenterar med. Det digitala arbetet varvas ibland med att använda andra verktyg som t ex färg, papper och pennor och kombinationer med de olika uttrycksformerna. Kursen inspireras av Levande Verkstads metoder för att utforska olika material och tekniker.

Kursens upplägg

Under kursen träffas vi vid tre olika tillfällen på skolan 20-21 september, 18-19 oktober, 22-23 november (fredag-lördag). Tiden är mellan 10.00-16.00. Däremellan arbetar du med kreativa uppdrag på distans som du sparar / lämnar in på Google Drive. Kursen har en egen blogg där veckans uppdrag presenteras varje vecka. 

Kursen startar den 9 september med ett uppdrag på distans.

Däremellan arbetar vi med kreativa uppdrag på distans via en digital plattform, där vi delar med oss av tankar, tips, erfarenheter och de arbeten vi har skapat. Kursen har en egen blogg där veckans uppdrag presenteras.

Teknisk information
Du behöver ha eller skaffa ett Google-konto (gmail) för att kunna arbeta i kursen, då både du och vi sparar och delar information, instruktioner och uppdrag via Google Drive. Ett Google-konto är gratis.

När vi arbetar på skolan använder vi skolans iPads. När du arbetar på distans är det fördelaktigt om du har tillgång till en egen iPad, då du kommer få distansuppdrag i appar vi använt under träffarna. Vi arbetar inte med Android-surfplattor eller datorer i kursen. 

Vem kan söka

Alla är välkomna att söka kursen som vänder sig såväl till entusiastiska nybörjare som till de som är erfarna med digital teknik. Du ska ha förkunskaper om hur du kan mejla eller dela bilder och det är bra om du känner till Google Drive-miljön som vi jobbar mycket i. Kursen passar alla som vill utveckla sitt eget digitala skapande men passar även utmärkt för pedagoger som vill få inspiration att använda sig av kreativa digitala metoder i sin undervisning. Du ska ha fyllt 18 år det år som kursen påbörjas.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sodrastockholm.se/kurser/atelje-digital/

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Södra Stockholms folkhögskola

Södra Stockholms Folkhögskola är en mötesplats för dig som vill studera och utvecklas i en kreativ och skapande miljö. Vi möter dig med omtanke och engagemang.  I vår gemenskap är varje person unik och värdefull. Nya kunskaper och erfarenhetsutbyte mellan människor leder till ökad förståelse av sig själv och andra, respekt för varandra och en vilja till engagemang i samhällsutvecklingen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Södra Stockholms folkhögskola
Fågelviksvägen 18
145 53 Norsborg

Telefon: 08-684 619 00
E-post: info@sodrastockholm.se
Webbadress: http://www.sodrastockholm.se/