Allmän kurs distans - Samhälle

Stadsmissionens folkhögskola


Ansökan stängd
Allmän kurs på distans passar dig som vill studera hemifrån på heltid och bredda din allmänbildning. Den ger grundläggande behörighet för studier på högskola eller yrkeshögskola.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Beroende på tidigare studiebakgrund och arbetslivserfarenhet

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga formella antagningskrav. Du bör vara klar med grundskolan och framför allt med svenska/svenska som andraspråk för att kunna följa med i undervisningen. Du kan läsa in vissa ämnen från grundskolan hos oss.

Kostnader: 390 kr/termin. Täcker främst digitala läromedel.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 20 aug 2019 - 5 jun 2020

Kontakt:
Ida Lugongo

Telefon:
E-post:
ida.lugongo@stadsmissionensskolstiftelse.se

Utbildningen är för dig som av olika skäl inte har möjlighet att fysiskt ta dig till vår skola. Den är också till för dig som helt enkelt föredrar distansstudier. Allmän kurs på distans kommer att ge dig möjlighet att vidga dina perspektiv, få nya insikter och dig själv och andra, om vårt samhälle och om världen – såväl då som nu. Du får också en bred plattform och redskap för vidare studier på högskola eller yrkeshögskola.

Övergripande teman
Studierna bedrivs i ämnesövergripande teman. Det kan exempelvis vara teman om samhällsfrågor och stora globala utmaningar. Du kommer att få diskutera och interagera med andra deltagare och lärare genom vår digitala plattform.

Presentera på ditt sätt
Du lär dig att presentera och gestalta dina nyförvärvade kunskaper på olika sätt som passar dig. Du kan till exempel presentera i form traditionella uppsatser, olika estetiska uttryckssätt eller varför inte genom en pod eller en tidning gjord ihop med kurskamrater?

Frivilliga träffar
En gång i månaden har vi frivilliga träffar för deltagarna på distansutbildningen i form av studieverkstad på vår skola i Liljeholmen i Stockholm. Ibland gör vi studiebesök på museum, en tidnings­redaktion, en konstutställning eller går en stadsvandring tillsammans. Även dessa studiebesök och aktiviteter är frivilliga.

Individuell studieplan
När du börjar på Allmän kurs på distans utformar du tillsammans med din mentor på kursen en studieplan på ett till tre år beroende på dina tidigare studier och arbetslivserfarenhet. Du som behöver det kan läsa svenska som andraspråk. Du läser även engelska och matematik separat.

Närvaro
Att studera hos oss förutsätter ett aktivt deltagande under lektionerna. Studier på folkhögskola kräver 80% närvaro för att få godkänt studieår. Om närvaron understiger det kan det innebära att du inte kan tillgodoräkna dig tiden du studerat. Det kan också påverka dina möjligheter att få studiemedel i framtiden.

Behörigheter
Den grundläggande behörigheten på allmän kurs motsvarar godkänd nivå i:
Svenska/Svenska som andraspråk 1, 2 och 3
Engelska 5 och 6
Matematik 1a, b eller c
Samhällskunskap 1a1
Historia 1a1
Naturkunskap 1a1
Religionskunskap 1