Allmän kurs Kommunikation och kultur

Ansök nu

Allmän kurs Kommunikation och kultur

Sundbybergs folkhögskola


Ansök nu

En kurs för dig som är intresserad av kommunikation, demokrati och kultur för att kunna påverka samhället. Du vill ge röst åt människors berättelser, förstå olika kulturer och människors identitet. Du är intresserad av minoriteters livsvillkor samt kolonialismens och rasismens påverkan på vår identitet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 31 maj

Lediga platser: Ja

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. Materialavgiften är 2000 kr per läsår och ska vara betald när höstterminen börjar. Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 23 aug 2021 - 17 dec 2021

Kontakt:
Expedition

Telefon: 08-445 39 00
E-post:
info@sundbyberg.fhsk.se


OBS!
Ansök senast 31 maj

Vi jobbar med olika kulturformer och uttryck. Vi arbetar med olika redovisningsformer. Du lär dig att praktiskt skapa ett innehåll, layout och kommunicera detta i olika mediekanaler till exempel podd, intervju, reportage. På vårterminen arbetar vi med ett slutprojekt.  

Vi går på studiebesök och bjuder in föreläsare.

Vi genomför för dom som vill en studieresa i höst. 

Du läser också svenska, engelska, matematik och naturkunskap, historia, samhällskunskap och religion för att få behörighet i gymnasiegemensamma ämnen.

Du kan välja Akademiskt skrivande som tillval och öva på hur hur akademiska texter fungerar, hur de är uppbyggda. Träna ditt skrivande, tänka kritiskt och analytiskt. Vi skriver uppsats eller essä.