Dokumentärfilmslinjen

Profilkurs Sundbybergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Dokumentärfilmslinjen är en ettårig grundkurs där du får lära dig de verktyg som behövs för att göra dokumentärfilm. Regi, foto, ljud och redigering. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagning i två steg; 1. Beskriv en dokumentärfilmsidé du skulle vilja göra på max en A4. Du behöver inte tänka på budget. Motivera istället varför den behövs göras och vem som ska se den. 2. Informations- och antagningsintervju.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering, studiebesök och gästföreläsare betalar du 3 000 kr per termin (6 000 kr för hela kursen)

Kontakt: Expeditionen

Telefon: 08-445 39 00

E-post:
info@sundbyberg.fhsk.se

Vi arbetar mycket i praktiska övningar och projekt, kortare under hösten, längre under våren.

Vi arbetar tematiskt i vecko-block vilket innebär att du lär dig ett verktyg i taget. Utbildningen är praktiskt inriktad och består av genomgångar med tillämpade filmövningar samt avslutande feedback tillsammans i klassen.

Som deltagare kommer du att jobba i mindre team och prova på olika roller. Under höstterminen lär du dig grunderna samt tillämpar dessa i stadigt längre projekt. Vårterminen består av fördjupningar i bland annat visuellt berättande, klipp och ljud, och ni jobbar emot ett längre slutprojekt där ni under handledning utvecklar er idé till färdig film. Vi har återkommande work in progress visningar i helklass. 

Under hela året ser vi mycket dokumentärfilm, och diskuterar dessa. Vi undersöker olika dokumentära filmstilar och dyker in i frågor som rör moral, etik och juridik.

Dokumentärfilmslinjen har en uppgraderad filmutrustning anpassad för dokumentärt bruk. Redigering görs i Mac miljö, och vi filmer på Panasonic X2000. 

Om du skulle vilja fortsätta efter grundkursen har skolan ett påbyggnadsår där du får fördjupa dig i mer avancerad filmteknik och ett längre eget filmprojekt som du får hjälp med att utveckla och producera.

 

Sundbybergs folkhögskola

Mycket mer än skola

Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundbybergs folkhögskola
Kasernvägen 1
174 59 Sundbyberg

Besöksadress: Kasernvägen 1

Telefon: 08-445 39 00
E-post: info@sundbyberg.fhsk.se
Webbadress: http://www.sundbybergsfolkhogskola.se/

Det har varit mycket eget ansvar och man har kunnat välja själv hur mycket man vill få ut av utbildningen

Matilda Hjerpe har gått en ettårig dokumentärfilmslinje på folkhögskola.

Läs hela artikeln