Allmän kurs Demokrati och samhälle

Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
Skola:
Sundbybergs folkhögskola
Plats:
Sundbyberg - Stockholms län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Behörighetsgivande kurs
Ansök senast:
20 sep 2024

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du bör vara klar med grundskola eller motsvarande. För dig som har svenska som andraspråk ska du vara klar med svenska som andraspråk på grundnivå.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: Undervisningen är avgiftsfri. Materialavgiften är 2500 kr per läsår och ska vara betald när höstterminen börjar. Observera att en kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Kontakt: Expedition

Telefon: 08-445 39 00

E-post:
info@sundbyberg.fhsk.se

Kursen vänder sig till dig som vill komplettera din gymnasieutbildning. Undervisningen bedrivs delvis som temastudier inom ett eller flera ämnen. 

 

Allmän kurs, Demokrati och samhälle vänder sig till dig som vill komplettera din utbildning på gymnasienivå och som vill fördjupa och bredda dina kunskaper.

Du läser ett eller två år på kursen beroende på:

  1. Hur mycket du har studerat innan du börjar kursen. 
  2. Vad ditt mål med studierna är; tex om du vill förbereda dig för studier på yrkeshögskola eller för fortsatta studier på folkhögskolan. 

Du läser de gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, naturkunskap och religion.

Kursen ger dig en bredare allmänbildning. Vi arbetar med olika samhällsteman med fokus på demokrati, samhälle och arbete.  I varje tema ingår skapande inslag. 

Under kursen arbetar vi en hel del med studieteknik och verktyg som utvecklar din läsförståelse och skriftliga förmåga. Hur läser man till exempel en text för att förstå den på bästa sätt? Hur skriver man en text så att innehåll och syfte blir tydligt? 

Du får även lära dig att söka och bearbeta information samt kritiskt granska material vilket ökar din förmåga till självständiga studier i framtiden.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://sundbybergsfolkhogskola.se/kurser/allmankurs/demokrati-och-samhalle/

Fler kurser inom: Allmän kurs Gymnasienivå

Nu kan jag stå och prata inför hela skolan utan att vara nervös

Sage, 22, har läst Allmän kurs för att få behörighet att plugga vidare till lärare. Men det var inte alls självklart att hon skulle våga söka sig till folkhögskolan.

Läs hela artikeln

Sundbybergs folkhögskola

Mycket mer än skola

Sundbybergs Folkhögskola är en mötesplats för människor från olika kulturer med olika erfarenheter och bakgrund.

Läs mer om skolan

Postadress:
Sundbybergs folkhögskola
Ursvik Entré, Rissneleden 110
174 57 Sundbyberg

Besöksadress: Ursvik Entré, Rissneleden 110

Telefon: 08-445 39 00
E-post: info@sundbyberg.fhsk.se