Distanskurs: Fotokurs för nybörjare

Ansökan stängd

Distanskurs: Fotokurs för nybörjare

Tollare folkhögskola

Ansökan stängd

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Inga förkunskapskrav krävs. Kursen vänder sig till dig som vill lära dig att använda en systemkamera.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 25%

Längd: Pågår under en termin

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskapskrav krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera, samt blixt (den lilla pop up blixten som finns på de flesta kameror går bra att använda.)

Kostnader: Du betalar 200 kr för denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 20 sep 2021 - 10 dec 2021

Kontakt:
Receptionen

Telefon: 08-505 686 00
E-post:
info@tollare.org


Distanskursen ~ Foto för nybörjare löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med en hemuppgift den 20 september. Kursen innehåller tre träffar (dessa är på distans i form av videomöten) träff 1 sker helgen –  lördag 2/okt, söndag 3/okt. En träff 2 går av stapeln den 15/nov (på kvällen via länk). En träff 3 går av stapeln den 1 eller 2/dec, (valbart vilken kväll som du redovisar slutprojekt via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå. Kursen slutar officiellt den 10/dec.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna i kamerateknik, komposition och fotograferande utifrån olika övningar. Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursens målsättning är att du som deltagare ska lära dig din kamerautrustning och producera ett antal fotografier efter din nivå.