Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Ansökan stängd

Distanskurs: Fotokurs för seniorer

Tollare folkhögskola

Ansökan stängd

Kursen vänder sig främst till dig som är intresserad av fotografering och lever seniorliv. Inga förkunskapskrav krävs men din inställning är att du vill lära dig mer om fotografering. Detta är en feelgoodkurs där det sociala är en viktig del av kursens mål.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Studietakt: 25%

Längd: Pågår under en termin

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Inga förkunskapskrav krävs. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital kamera. Kameran väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Kostnader: Du betalar 550 kr för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Undervisningen kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 20 sep 2021 - 17 dec 2021

Kontakt:
Receptionen

Telefon: 08-505 686 00
E-post:
info@tollare.org


Distanskursen ~ Foto för seniorer löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar med två hemuppgifter och dessa uppgifter kommer ut den 20 sep. Kursens första träff är på Tollare Folkhögskola tisdagen den 28 sep. kl. 09:00-15:00 (förmiddagsfika & eftermiddagsfika ingår på Tollareträffen, lunch har du med dig själv för vi ska ha en picknic.) Övriga träffar gör vi foto promenader med olika fotouppdrag som varierar vecka för vecka. Vi träffas varje tisdag kl. 10:oo-13:00 på olika platser runt om i Stockholm. I samband med våra promenader gör vi även besök på ett fik för gemensam samvaro (fika ingår ej i priset för kursen, kaffe och annat bekostar du själv och frivilligt.) Vi besöker även Fotografiska på tisdagen den 30 nov (inträde till Fotografiska betalar du själv.) Den sista träffen redovisar du i form av en slututställning på Tollare folkhögskola, denna tillställning sker tisdagen den 14 dec. (förmiddagsfika & eftermiddagsfika ingår på Tollareträffen, lunch har du med dig själv för vi ska ha en picknic.)

Mellan träffarna arbetar du även med uppgifter på distans under ledning av skolans pedagog. Både fotouppdragen och distansuppgifterna kommer att finnas i skriven form så att det underlättar för dig att följa med i kursen. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå.