Distanskurs: Fotokurs för inspiration

Ansökan stängd

Distanskurs: Fotokurs för inspiration

Tollare folkhögskola

Ansökan stängd

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Vilken fotostil passar dig? Den ständiga frågan? På den här kursen testar du alla fotostilar (nästan.)

På den här kursen fotograferar vi oss igenom 10 olika typer av fotostilar.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska nätträffar

Studietakt: 25%

Längd: Pågår under en termin

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital och en systemkamera kommer i vissa övningar att ge bättre resultat.

Kostnader: Du betalar 200 kr för denna kurs för studiebesök, kopior, kursmaterial och elevförsäkring. Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Nej

Kurstid: 4 okt 2021 - 24 dec 2021

Kontakt:
Receptionen

Telefon: 08-505 686 00
E-post:
info@tollare.org


Distanskursen ~ Foto för inspiration löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart och helt på distans. Kursen börjar med en hemuppgift den 4/okt. Kursen innehåller tre träffar (dessa är på distans i form av videomöten,) träff 1 sker – 13/okt (kvällstid via länk.) En träff 2 går av stapeln den 10/nov (på kvällen via länk.) En träff 3 går av stapeln den 15 eller 16/dec, (valbart vilken kväll som du redovisar ditt slutprojekt via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska hitta vem du är inom fotografering och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna inom olika sätt att fotografera. Färglära, formlära och allt specifikt för den typ av foto som vi över på under veckan. Vi kommer att arbeta med Raw-filer i gratisprogrammet RawTherapee.

Vi arbetar med läs- skriv- och fotouppgifter för att lära grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens gång är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier efter din nivå.