Allmän kurs är för dig som behöver grundläggande behörighet för eftergymnasiala studier.
Utöver grundläggande behörighet så innehåller utbildningen också:
- Studieteknik och förberedelse för studier på högskola.
- Möjlighet att läsa in extra behörighetsgivande ämnen som till exempel naturkunskap 2, matematik 2 och matematik 3.
- Möjlighet att pröva på kreativt skrivande och andra former av textkommunikation.
På Tollare folkhögskola har vi lärare med kompetens inom många områden som berör sociala frågor.
För att stimulera ett helhetstänkande arbetar vi tema- och projektinriktat med de gymnasiegemensamma ämnena. De behörighetsgivande ämnena är svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, historia, religionskunskap och naturkunskap. Du har också möjlighet att läsa naturkunskap 2 samt matematik 2 och 3. Tollare folkhögskola har en helhetssyn på lärande och kunskap. Vi värdesätter och jobbar aktivt med mötet mellan människor och det gemensamma lärandet, samtidigt som vi ser varje individ.
På Tollare folkhögskola jobbar i mindre grupper och i en studietakt anpassad efter gruppens behov. Vi erbjuder studiestöd två eftermiddagar i veckan efter ordinarie undervisning. Studierna bedrivs i en lugn miljö vid havet och grönska inpå knuten. På Allmän kurs på Tollare folkhögskola kan du läsa in grundläggande behörigheter och vissa särskilda behörigheter beroende på vilken profil du valt.
Folkhögskolestudier bygger på samarbete i klassen och med andra grupper. Du samtalar ofta med dina klasskamrater och jobbar ofta i grupp. Vi utgår från deltagarnas kunskaper och erfarenheter och tror på att vi tillsammans bygger kunskap.
Kursinnehåll
- Svenska
- Engelska
- Matematik
- Temadagar
+ möjlighet att göra tillval
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Beroende på tidigare studier ger ett, två eller tre år på allmän kurs möjlighet till Grundläggande behörighet (Svenska 1-3, Matematik 1b, Engelska 5-6, Samhällskunskap 1b, Naturkunskap 1b, Historia 1a1, Religionskunskap 1) som ger dig möjligheter att söka till högskola/universitet/yrkeshögskola.