Distanskurs: Fotografera bättre bilder med kompositionsregler

Profilkurs, Distanskurs Tollare folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  Pågår under 12 veckor
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Är du intresserad av fotografering och vill lära sig att ta bättre bilder.?

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Inga förkunskapskrav krävs. Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 sep 2022 - 9 dec 2022

Träffar:
3 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Du betalar 960 kr i kursavgift (inklusive fika och lunch träff 1 på Tollare). Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Robert Wållberg

E-post:
robert.wallberg@tollare.org

Distanskursen ~ Fotografera bättre bilder med kompositionsregler löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart. Kursen börjar den 9/september med en hemuppgift. Under kursens gång går vi igenom grunderna i komposition och fotograferar utifrån olika väl genomtänkta övningar.

Kursen vänder sig främst till dig som vill veta mer om kompositionsteknik och kunskaper som gör att dina foton når ett steg högre.

Till en början arbetar du med kortare läs- skriv- och fotouppgifter för att lära dig grunderna. Vissa lektioner kommer att vara i videoform. En del av arbetet under kursens är grupporienterat. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter blir mer centralt i ditt arbete. Alla övningar är roliga att göra, enkla att ta till sig. Ingen undgår att lära sig ta bilder på en individuellt högre nivå. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Kursen innehåller tre träffar. Träff 1 på Tollare folkhögskola där lunch och fika ingår i priset. Träff 1 inträffar helgen – lördag 17/sep, söndag den 18/sep på Tollare folkhögskola. Träff 2 och 3 är på distans i form av videomöten. Träff 2 sker den 8/nov och träff 3 den 6 dec (båda träffarna på kvällen via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska producera ett antal fotografier på din nivå och den nivå är högre än när du började kursen. Kursen slutar officiellt den 9/dec.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator, en digital systemkamera.

Under kursens gång fotograferar vi utifrån olika givande övningar.  Den pedagogiska idéen är: när det är trevligt så fotograferar man bättre bilder. Din förmåga att fotografera kommer öka oerhört mycket under kursens gång samtidigt som du har roligt.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tollare.org/studera-pa-tollare/kurser-i-foto/distanskurs-ffk/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/