Socialpedagogiskt ungdomsarbete

Ansök nu

Socialpedagogiskt ungdomsarbete

Tollare folkhögskola

Ansökan öppnar snart

En tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill arbeta förebyggande, pedagogiskt och/eller i behandling med ungdomar som befinner sig i utsatta livssituationer.

Kurstyp: Profilkurs, Yrkesutbildning

Studietakt: 100%

Längd: 2 år 4 terminer. Observera att start- och slutdatum är prelimimära!

Ansök senast: 19 april 2022

Ansökan öppnar: 1 mars 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 22 år och ska ha grundläggande behörighet för högre studier. Du bör ha varit ute i arbetslivet några år, gärna inom socialt arbete eller fritidsverksamhet. Läs mer på www.tollare.org

Kostnader: Kostnader för kursen finns att läsa om på vår hemsida, www.tollare.org

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 15 aug 2022 - 14 jun 2024

Kontakt:
Margith Hanslin

Telefon:
E-post:
margith.hanslin@tollare.org


OBS!
Ansökan öppnar
1 mars 2022

Socialpedagogiskt ungdomsarbete är utbildningen som belyser ungas livssituation sett ur perspektiven samhälle, familj och individ. Genom beprövade och framgångsrika metoder får du redskap för att arbeta stödjande med ungdomar i utsatta livssituationer.

De ämnen du läser återfinns främst inom samhälls- och beteendevetenskap, socialpedagogik och sociala arbetsmetoder samt professionella förhållningssätt. I utbildningen integreras såväl teori som praktik och du får på olika sätt kontakt med andra som verkar inom det sociala fältet. I utbildningen ingår möten med olika professionella yrkesgrupper och aktörer, ideella krafter och möjlighet till nätverkande är stor.

Du gör fältförlagda studier, har två perioder av praktik om vardera 8-10 veckor samt deltar i friluftsliv och metodveckor under din utbildningstid.

Utbildningen är processinriktad med stort fokus på gruppen, ledarskapet och självkännedom. Utbildningen ger kunskaper, färdigheter och kompetens för att arbeta med ungdomar i öppenvård, på institution, HVB, civilsamhället, skola och fritidsverksamhet.

Se hemsida angående kursinnehållet.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Arbeta som socialpedagog (ibland med annan yrkestitel) inom olika sektorer och verksamhetsområden.