Distanskurs: Fotokurs för inspiration

Profilkurs, Distanskurs Tollare folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  25%
 • Längd:
  Pågår under 11 veckor
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Vilken fotostil passar dig, den ständiga frågan? På den här kursen testar du alla fotostilar (nästan).

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 23 jan 2023 - 21 apr 2023

Träffar:
5 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Kursavgiften är 800kr (kursmaterial och elevförsäkring). Undervisningen på Tollare folkhögskola kostar dig ingenting. Skolan får statsbidrag.

Kontakt: Robert Wållberg

E-post:
robert.wallberg@tollare.org

Alla är välkomna som är intresserade av fotografering och vill komma vidare i sin utveckling. Vilken fotostil passar dig, den ständiga frågan? På den här kursen testar du alla fotostilar (nästan).

Vi fotograferar oss igenom 11 olika typer av fotostilar. Första uppgiften vi arbetar med är Still-life photography, sen svartvit fotografering, landskapsfotografering, arkitekturfotografering och sen går vi vidare mot mer konstnärliga stilar, (överraskning vilka fotostilar det blir, men hög wow-faktor utlovas!)
Utrustning väljer du själv, systemkamera, kompaktkamera eller mobilkamera fungerar på denna kurs. Kameran måste dock vara digital och en systemkamera kommer i vissa övningar att ge bättre resultat. Det är en väldigt varierad kurs där alla momenten är inspirerade av idéen att lära sig genom att ha roligt. Efter kursen kommer du närma dig vem du är i fotografering. Målet är att du ska hitta ditt signum inom fotografering. Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Distanskursen ~ Foto för inspiration löper över 12 veckor och studierna bedrivs på kvartsfart, helt på distans. Kursen börjar med en hemuppgift den 23/januari. Kursen innehåller fem träffar och det är viktigt att du är närvarande på dem (träffarna är på distans i form av videomöten,) träff 1 sker 1/februari (kvällstid via länk, Tema: Intro.) En träff 2 går av stapeln den 22/februari (på kvällen via länk. Tema: vad får du fotografera.) En träff 3 den 8/mars (på kvällen via länk. Tema: Storytelling och konstnärlig idé.) En träff 4 den 29/mars (på kvällen via länk. Tema: Intro projekt - Hur blir en bild bra.) En träff 5 går av stapeln den 19 eller 20/april, (valbart vilken dag/kväll du redovisar ditt slutprojekt via länk.) Mellan träffarna arbetar du på distans under ledning av skolans pedagog. Kursens målsättning är att du som deltagare ska komma närmre vem du är inom fotografering och producera ett antal fotografier efter din nivå.

Under kursens gång, går vi igenom grunderna inom olika sätt att fotografera. Färglära, formlära och allt specifikt för den typ av foto som vi över på under veckans uppdrag. Vi kommer att arbeta i gratisprogrammet Pixlr för de som vill prova på redigering i ett redigeringsprogram. Två Pixlr-träffar sker den 6/mars och den 13/mars,

Vi arbetar med läs- skriv- och fotouppgifter för att lära grunderna. Under andra halvan av kursen får du mer utmanande fotouppgifter där konstnärliga aspekter på ditt fotograferande kommer att hamna i fokus. Läraren på kursen är knuten till Tollare folkhögskola fotoutbildningar.

Distansarbetet sker via kommunikationsprogrammet Google Classroom. Programmet är enkelt och förkunskaper är inte nödvändiga. Vi arbetar även i Google foto som är ett bildvisningsforum på nätet. Du som går kursen behöver ha tillgång till dator + reflexskärm ca 80 cm stor, vit/silver. Når du kursens mål med genomförda och godkända arbeten så får du ett intyg.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter kursen kommer du närma dig vem du är i fotografering. Målet är att du ska hitta ditt signum inom fotografering. Tollare folkhögskolas ambition är hög!

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://tollare.org/studera-pa-tollare/kurser-i-foto/distanskurs-ffi/

Tollare folkhögskola

Tollare folkhögskola är en internatskola med läsårslånga kurser för cirka 120 elever. Det finns dessutom plats för distanskurser, korta kurser och konferenser. Tollare ägs och drivs av IOGT-NTO. Skolan erbjuder därför en unik frizon, där friheten från alkohol och andra droger är naturlig och självklar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Tollare folkhögskola
Åhlbergs väg
132 49 Saltsjö-Boo

Telefon: 08-505 686 00
E-post: folkhogskola@tollare.org
Webbadress: https://tollare.org/